Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Jön a húskommandó

Nyugtalanító események történtek az elmúlt időszakban a húspiacon, szinte nem telt el hét, hogy ne találtak volna romlott árut az üzletekben. Emiatt szeptembertől húskommandó felállítását tervezi az agrártárca.
Átfogó ellenőrzések kezdődnek a húspiacon szeptembertől – jelentette be Zádori László, a Vágóállat- és Hús Terméktanács (VHT) titkára. Az összes érintett hatóság által összehangolt, az agrártárca állat-egészségügyi főosztályának irányításával végzett vizsgálatok hivatalos célja az élelmiszer-biztonság növelése és a feketegazdaság visszaszorítása.

Szigeti Sándor, a Csongrád Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás igazgatója, főállatorvosa a bejelentésre reagálva elmondta, a helyi akciókat – amelyekben több hatóság is részt vesz – az állomás hangolja majd össze. Szerinte szükség van ezekre az ellenőrzésekre, mivel nyugtalanító események történtek az elmúlt időszakban.

Elsősorban a „homályos lelkiismeretű helyeket", a feketegazdaság szereplőit keresik fel – ezek hollétéről rendelkeznek információkkal. Az akciókhoz nagy valószínűséggel a rendőrség segítségét is kérniük kell, hiszen működési engedéllyel nem rendelkező üzemekbe kell bejutniuk. Arról azonban még nem hallott az igazgató, hogy pontosan szeptember 1-jétől indulnának az akciók.

Zádori László azt is közölte: az ellenőrzések folyamatosak lesznek. Becslése szerint jelenleg a húságazatban a legnagyobb a feketegazdaság aránya, meghaladja a 30 százalékot. Ez az államnak éves szinten mintegy 5-10 milliárd forintos adó- és járulékkiesést jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikatörténeti csodák Szegeden

Közel kétszáz tonnányi muzeális értékű számítógépet tárolnak az Öthalmi úti volt szovjet… Tovább olvasom