Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Jön Juronics Kékszakállúja

Három játszóhelyén tucatnyi különböző produkciót kínál novemberre a Szegedi Nemzeti Színház. A Hamupipőke beavató előadásait betegség miatt májusra halasztották.
Bartók Béla halálának 60., születésének közelgő 125. évfordulójához is kapcsolódva november 18-án Juronics Tamás rendezésében, Selmeczi György – és később Kardos Gábor – dirigálásával a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Szimfonikus Zenekar közös produkciójaként mutatják be A kékszakállú herceg várát és a Táncszvitet. Juronics Tamás az utóbbi években több Bartók-darabbal is sikert aratott. Néhány éve a szabadtérin A fából faragott királyfihoz készített koreográfiát, és A csodálatos mandarint is eltáncolta társulatával. Bartók-sorozata most folytatódik: a Kékszakállút Gábor Géza és Altorjay Tamás, Juditot Kolonits Klára és Szonda Éva énekli majd a nagyszínházban Székely László nagyszabású díszletében.

Az elmúlt évad egyik legnagyobb sikere volt a „deviáns vállalkozásként" színpadra került Anconai szerelmesek, amelynek szereplőgárdája Megyeri Zoltán rendezésében idén nyáron újabb produkciót hozott létre. A szabin nők elrablása című zenés bohózatot a Ságvári gimnázium udvarán mutatták be júliusban, november 26-tól pedig a nagyszínházban játsszák.

Székhelyi József színidirektor értékelése szerint Karinthy Ferenc színjátékát, a Gellérthegyi álmokat jobb előadásban látta nemrégiben a Bartók dísztermében, mint annak idején a Madách Színházban, ezért a Simó Zsófi és Szívós László főszereplésével készült produkciót november 18-án és 19-én műsorra tűzik a kisszínházban. Betegség miatt májusra csúszik viszont a Hamupipőke beavatószínházi előadás-sorozata. A kisszínházban vendégszerepel a hónap végén Mácsai Pál Örkény-estjével, Vári Éva pedig Edit Piafról szóló zenés önálló estjével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legnépszerűbb a Gáspár utca

Mind a harminc szegedi szociális bérlakás pályázata eredményesen zárult – tájékoztatta… Tovább olvasom