Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Jönnek a német turisták

Ismét sok kiállítóval és attrakcióval mutatkozott be Magyarország a világ legnagyobb idegenforgalmi vásárán, a berlini nemzetközi turisztikai börzén (ITB), és a szakma várakozása szerint a tavalyi kiemelkedően jó év után is tovább emelkedhet a legfontosabb piacról, Németországból Magyarországra látogató turisták száma.
Kétmilliót is meghaladó vendégéjszakával Németország messze a legfontosabb küldő piac a magyar idegenforgalomban.
Magyarország a vasárnap véget ért vásáron az utóbbi évekhez hasonlóan egy több mint 300 négyzetméteres standdal vett részt. A számos díjjal jutalmazott nemzeti stand látványelemei a vízkincsre irányítják a látogató figyelmét, a legnagyobb sikerük azonban a bűvöskocka-bemutató mellett a borkóstolóknak és táncbemutatóknak volt az utolsó két napon, amikor a nagyközönség előtt is megnyitották az elsősorban a szakmának szervezett kiállítás csarnokait.

Az ITB leghosszabb sorát viszont a nemzeti stand kürtőskalácsos élménykonyhája előtt lehetett látni. A magyar különlegességet kínáló pultnál még a zárás előtt is több tíz méteres sor kígyózott.

Látványa miatt is több díjjal jutalmazták a magyar standot a berlini turisztikai börzén. Fotó: ITB
Látványa miatt is több díjjal jutalmazták a magyar standot a berlini turisztikai börzén. Fotó: ITB

Tízezer kiállító
Az ITB-n 188 országból 10 096 kiállító vett részt, az ötnapos vásárra 175 ezren látogattak el, köztük 115 ezer szakmai vendég. A szervezők becslése szerint a rendezvényen 6,7 milliárd euró értékben kötöttek üzleteket, ami 200 milliós emelkedés a tavalyi 6,5 milliárdhoz képest.

Magyarország a fesztiválturizmustól az egészségturizmusig egyre több területen kínál minőségi szolgáltatást versenyképes áron. Például a Sziget fesztiválon tavaly 150 százalékkal több német hetijegyes vendég volt, mint 2013-ban, a gyógyszállodákban pedig 6,2 százalékkal emelkedett a külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma, akiknek körében a németek alkotják a legnagyobb csoportot 23 százalékos aránnyal.

A magyar piac iránti bizalmat jelzi az is, hogy a hévízi repülőtérre charterjáratokat szervező német társaság tavaly már 5 városból – Berlin, Hamburg, Frankfurt, Düsseldorf, Friedrichshafen – utaztatott vendégeket a Balatonhoz, és az idén a svájci Zürichből is indulnak majd járatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vár tovább az IKV-ra a Jobbik

Megszűrné a szegedi önkormányzati bérlakások lakóit a Jobbik - erkölcsi bizonyítványt kérne, pozitív diszkriminációt alkalmazna. Tovább olvasom