Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Jótékonysági gálaest a rák ellen – Vitrayval

Reprezentatív jótékonysági gálahangversenyt rendez Emberarcok címmel pénteken 19 órától a Szegedi Nemzeti Színházban „A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Alapítvány. Az est házigazdája a civil szervezet kuratóriumának elnöke, Vitray Tamás (képünkön) lesz.
„A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Alapítvány az ország legrégebbi kiemelten közhasznú szervezete, amely a Kossuth-díjas televíziós személyiség, Vitray Tamás vezetésével 1985 óta dolgozik azért, hogy csökkenjen hazánkban a rosszindulatú daganatos megbetegedések és halálozások száma. Hivatalos támogatás nélkül, szinte a semmiből jött létre az alapítvány, amely ma már – elsősorban az adóból felajánlható egy százalékoknak köszönhetően – jelentős összegekből gazdálkodik.

A szervezet a gyógyítást az egészségügy feladatának tekinti, ezért két fő célja: a megelőzés és a rehabilitáció segítése. Vitray Tamást huszonegy évvel ezelőtt az akkori egészségügyi miniszter, Csehák Judit kérte fel, hogy vállalja el az alapítvány kuratóriumának elnöki tisztét, amit azóta is betölt. Noha családjában nyoma sem volt a betegségnek, Vitray úgy véli, életünk és a környezetünk átalakulása miatt mindannyian veszélyeztetettek vagyunk, ezért vállalt szerepet a mozgalomban, és ismertségével segíti a célok elérését.

A népszerű televíziós szerint a rosszindulatú daganatok kialakulását döntően befolyásolja a táplálkozás minősége és a dohányzás. Ezért az alapítvány az elmúlt két évtizedben kiadványokkal, az egészséges életmód propagálásával igyekezett felvilágosítani az embereket. Az egyik daganatos beteg az alapítványra hagyott egy Balaton környéki telkes házat, amit rendbe hozattak, nyaralóvá alakíttattak, és ott minden évben több turnusban daganatos betegek üdülhetnek. Vitray Tamás szerint a leghatásosabb agitatív erő, ha gyógyult ember kerül a betegek közé, és saját példájával győzni meg őket: ha idejekorán felismerik, a rák többnyire gyógyítható.

Az alapítvány a Szegedi Nemzeti Színházban tavaly már nagy sikerrel rendezett figyelemfelkeltés céljából jótékonysági gálaestet. A reprezentatív koncertet pénteken 19 órától megismétlik: ezúttal is Vitray Tamás lesz a házigazda. A műsorban népszerű opera- és operettslágerek, könnyűzenei és irodalmi produkciók hangzanak el neves művészek, Balázs Péter, Berkes János, Bozsó József, Fonyó Barbara, Forgó Nóra, Gerendás Péter, Káldy-Kiss András, Kállay Bori, Kézdi György, Maros Gábor, Pándy Piroska, Teremi Trixi és Tokody Ilona előadásában. Fellép a világbajnok magyar ugrócsoport is. Az est zenei vezetője: Neumark Zoltán. Belépők a színházi jegyirodában kaphatók 2000, 2500 és 3000 forintért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától bontják a piacot a Szent István téren

Tegnap végleg el kellett költözniük a szegedi Szent István téri árusoknak. Ma elkerítik a területet,… Tovább olvasom