Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jöttek, láttak, győztek a garázstulajdonosok

Szeged - Új szabályozási terv készült a Gyevi temető helyére, a Tarján széle utcai garázssor megmaradhat.
Megírtuk: decemberben meg lehetett nézni a főépítész irodájában. A korábbi ingatlantulajdonos lakóparkot és üzleteket tervezett. Ehelyett az új terv a terület besorolását „településközpont vegyesre" változtatná. Így lakások mellett kereskedelmi, szolgáltató, sport-, egyházi és oktatási funkció is működhetne a területen. A József Attila sugárúti fronton kapnának helyet a nem lakás célú épületek; a rendelettervezet az is előírja, hogy a sugárúti homlokzatnak esztétikusan illeszkednie kell a sugárúthoz. Parkolót a tömbbelsőben rejtetten kell elhelyezni, a gyalogosokat több irányban átengedik az új városrészen.

Lényegesen nagyobb területen marad zöldfelület: a teljes, 8233 négyzetméteres belső részen. Itt biztosítanának helyet egy játszótérnek, egy közparknak és egy emlékparknak, valamint megmarad a fűtőmű melletti játszótér is. A Tarján széle utcai garázssort szintén meghagyják, de az önkormányzat elővásárlási jogot akart rá bejegyeztetni. Ez a tulajdonosoknál kivágta a biztosítékot, levélben is tiltakoztak, hiába nyilatkozta Sz. Fehér Éva városi főépítész, hogy az önkormányzatnak sem szándéka, sem pénze nincs a garázsok megszerzésére.

A közgyűlés Juhász Gyula (KDNP) vezette városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága legutóbbi ülésén úgy döntött: a város nem tesz elővásárlási jogot a garázssorra. Egyúttal felkérték a főépítészt, hogy egyeztessen az ingatlantulajdonosokkal. A szabályozási tervről hamarosan az állami főépítész is állást foglal, és a következő közgyűlés dönthet róla.

Olvasóink írták

 • 8. markusj77 2012. március 06. 21:07
  „7. vvalekosz
  A neved minősít téged. Gondolkodásod is valóságshow-színvonalú. Szánalom.”
 • 7. vvalekosz 2012. február 06. 20:40
  „gyerekkoromban a garázssor helyén egy patak csörgedezett - még tarajos gőtét is lehetett benne látni/fogni. Aztán hatalmas betongyűrűkkel lecsatornázták, felhúzták a Tarján-széle sorra a négyes paneleket, plusz ezt a baromi randa garázs-sort... ennél eszementebb ötlet csak az az elcseszett emeletes garázs-ház a BitePálon ...
  Erre a förmedvényre nem vonatkozik a kisajátítás? Dózert neki; ha ellenkeznek, a garázs bejáratához kell fektetni vmi "közművet", feltúrni pár évre a bejárat előtti sávot, méteres árokkal, akkor járjon a sok önző paraszt pofája!”
 • 6. Horthyszobor 2012. február 06. 15:33
  „Bába sem él már... Rókusi temető.”
 • 5. papipa 2012. február 06. 14:42
  „Elátkozott az, aki temető helyén épít.”
 • 4. csafe 2012. február 06. 13:15
  „3. markusj77
  A tulajdonost annyiban érinti, hogy nem lehet másnak jó pénzért eladnia a még jobb pénzért eladható szakadt csúnya garázsát. Vagyis konzerválta azt hogy valaha szép városrészt lehessen építeni ezen a helyen. Nekem erről a Mars-téri bódémentés (romhalmaz) jut erről eszembe.
  A nagyívű tervhez a telek tulajdonosa mit szól? Biztos nem fog pl. emlékparkot építeni rajta. Szerintem a rendezési terv, terv is marad még nagyon sokáig, amíg lesz olyan képviselő, aki a város ellenében tesz.”
 • 3. markusj77 2012. február 06. 11:41
  „2. Commander-V2 2012.02.06. 10:34
  Ha a Te tulajdonodat érintette volna meg a változás (lehetőségének) szele, nem valószínű, hogy így nyilatkoznál. Ne feledd: egy kósza ötletből később komoly, akár végleges döntés is lehet! Juhász Gyula így - ez ügyben - biztosan nem értelmetlen dolgokkal foglalkozott!”
 • 2. Commander-V2 2012. február 06. 10:34
  „Eddig sem akarták elvenni a garázsokat, csak elővásárlási jogot bejegyeztetni. Ha a tulajdonos el akarná adni, ugyanannyiért a város is megvehette volna. Gratulálok Juhász Gyulának, hogy értelmetlen dolgokra pazarolta az idejét.”
 • 1. dBrown 2012. február 06. 08:18
  „"Megírtuk: decemberben meg lehetett nézni a főépítész irodájában."
  Mit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apró cápák Gyálaréten

Nálunk ritka halfajta a lénai tok, az országban összesen három helyen nevelik, ikrája és ízletes húsa miatt. Tovább olvasom