Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Joulupukki az Agórában

Szeged - A szegedi Agórába látogatott szerda délután Joulupukki, a lappföldi Télapó - képgalériával.
Érkezésekor gyerekek üdvözölték a Mikulást, aki kedvesen megölelte a kicsiket. A kilencéves Strobl Paula azt mondta, aranyos volt a Télapó, pont olyan, amilyennek elképzelte.

A nagyteremben közben több száz gyerek várta türelmetlenül a lappföldi látogatót. A kicsik a Hull a pelyhes fehér hó kezdetű dalt énekelve hívták be a vendéget. A Télapót Szabó Sándor, a szegedi önkormányzat kabinetfőnöke köszöntötte, majd néhány önkéntes kisgyerek segítségével átadták Szeged ajándékát.

Joulupukki az Agórában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

„Köszönöm szépen" – mondta magyarul Joulupukki, majd tolmács segítségével finnül köszöntötte a gyerekeket. – Nagy örömmel jöttem hozzátok. Most először láttam ilyen szép tájat útban Szeged felé. A dér belepte a földeket – mondta. Az ajándékozással kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet Joulupukki, hogy nem a csomag tartalma, hanem a szív és a szeretet a fontos.

Csütörtökön a maroslelei Mikulás-napon vendégeskedik a Télapó. Joulupukki látogatása a helyi iskolában szeptember óta folytatott mobiltechnológiai programunkra is ráirányítja a figyelmet, hiszen a gyerekek sikeres lájkgyűjtésének is köszönhető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Pékség védjegyprogram indult - az albánok helyben sütnek

A hagyományos ízekkel, a magyar alapanyagokkal próbálnak szembeszállni a konkurenciával Tovább olvasom