Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Jövőre 34 utca kap közvilágítást Szegeden

Szeged - 34 utcában szerelnek fel új villanylámpát Szegeden – a lakosság és az önkormányzati képviselők kérése alapján.
Idén a szegedi önkormányzat a közvilágítás-fejlesztési keretének terhére összesen 80 millió forintot költ a közterekre. Az utcák listáját az önkormányzati képviselők és a lakosság javaslata alapján a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodája állítja össze, és a városüzemeltetési bizottság dönt róla. Idén eddig két körben határoztak 154 villanyoszlop állításáról. Augusztusban 30 millió forint értékben 73 új lámpa felszereléséről döntöttek a képviselők; a kivitelezés első üteme napokon belül lezárul.

– A napokban a harmadik és egyben utolsó idei körről egyeztetett a bizottság, 18 millió forintos közvilágítás-fejlesztést hagyott jóvá – tájékoztatott a grémium elnöke, Juhász Gyula KDNP-s önkormányzati képviselő. A tervezés 3,7 millióba kerül, 1580 méter nyomvonalat építenek ki, és 94 lámpatestet szerelnek fel. Ezeket a bővítéseket jövőre végzi el a kivitelező, a tervek szerint 2–4 hónapon belül. 34 utca kap világítást; a legnagyobb változást a baktói kiskertek lakói fogják tapasztalni, de bővítésre számíthatnak az alsóvárosiak és a dorozsmaiak is. A határozat értelmében kiemelten fontos az újszegedi Katalin utca világítása, mert az tömegközlekedési útvonal is – ezt a problémát olvasóink is gyakran felvetik lapunk Csörög rovatában.

Hamarosan világosabb lesz a Dorozsmai út–Cserje sor sarok, a Cserje sor, a Kulipintyó buszmegállópár, a Zászló utca, az Erzsébet ligeti teniszpálya, a Katalin és az Apátság utca, a Szilléri sugárút 17–19. mögötti játszótér, a Barát utca–Szabad sajtó utca sarok, a Galagonya, a Hét vezér és a Tölgyes utca, a Füge sor, a Szentháromság utca 75. szám bejárója, a Váltó és a Gera Sándor utca összekötő része, a Hám utca és a baktói kiskertek számozott utcái közül a 2., 3., 4., 5., 6., 7., 16., 17., 18., 28., 29., 30., 32., 39., 40., 42. és 44. számú.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zokni lesz a palackból

Tizenegy óvodában, két bölcsődében és tizenhárom általános iskolában gyűjtötték egy hónapon keresztül a gyermekek a PET-palackokat – a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kilónként 60 forintért vásárolta fel. Tovább olvasom