Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Jövőre javítják az ópusztaszeri rotunda tetejét

Ópusztaszer - Bejelentették: valószínűleg támogatást nyer az ópusztaszeri emlékpark a Feszty-körképnek is helyet adó rotunda tetőzetének javításához. A fejlesztési ügynökség véglegesen az év végéig dönt, akkor határoz a konkrét összegről is.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. (DARFÜ) tegnapi közös sajtótájékoztatóján a kht. igazgatóhelyettese, Szittner Péter gratulált az emlékpark februárban beadott pályázatához, amely igen nagy valószínűséggel nyerni fog, de egyelőre nem tudni, mekkora összeget. A beadott pályázatok forrásigénye a rendelkezésre álló 1,5 milliárd forint négyszerese.

Kérdésünkre Szittner Péter elmondta, a siker hivatalos bejelentéséhez még hiányzik a végleges döntés. Konkrét összegekről várhatóan az idén határoznak. A DARFÜ jelenleg féléves csúszásban van, a szerződéskötés utána már csak formalitás lesz. A döntésről szóló értesítéssel a kezében a pályázó emlékpark már hozzáláthat a közbeszerzési eljárások elindításához, és építkezhet. Az ópusztaszeri emlékpark pályázatában az szerepel, hogy a fenntartó megyei önkormányzat 109 milliós önerejéből és a 463 millió uniós támogatás nagy részéből átépítik a rotunda tetőszerkezetét. A többiből a parkban 1000 négyzetméteren őshonos növényzetet telepítenek, a házakat átrendezve időszaki kiállításokkal és látogatóbarát fejlesztésekkel növelik a turisztikai vonzerőt. Ezek helyét mutatták meg tegnap, és hogy közvetlenül is segítsenek, vendégül láttak 20 hátrányos helyzetű csanádpalotai gyereket.

Most fóliával kénytelenek védekezni az esővíz ellen Fotó: Schmidt Andrea
Most fóliával kénytelenek védekezni az esővíz ellen
Fotó: Schmidt Andrea

Pecsétes papírnak hisz

Horváth Gábor, az ópusztaszeri emlékpark igazgatója lapunknak azt mondta, most már szeretne látni egy olyan pecsétes papírt, amely azt bizonyítja, csakugyan megnyerték ezt a pályázatot. Ilyet ugyanis még nem látott. Reméli, ami késik, nem múlik. A legsürgetőbb feladat továbbra is a tragikusan beázó tető javítása, erre kell fordítani a pályázati pénz nagy részét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rács mögött marad az apa

Szeged - Újabb hatvan nappal hosszabbította meg Cs. Gy. előzetes letartóztatását a Szegedi Városi… Tovább olvasom