Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Józsa István: Mindenki gazdasági fordulatot vár

Szeged - Az elmúlt három év a fokozatos lecsúszás, a gazdaságpolitikai bizalomvesztés időszaka volt - mondta Józsa István (MSZP) országgyűlési képviselő, aki a Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának vendége volt.
- Az MSZP vezetői, parlamenti képviselői másfél éve látogatják a vidéki településeket, hogy megismerjék az érintettek véleményét a jelenlegi gazdaságpolitikáról - nyilatkozta Józsa István országgyűlési képviselő, az MSZP gazdaságpolitikusa, aki csütörtök este a Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának vendége volt Szegeden. Mi mennyi? címmel rendeztek beszélgetést a magyar gazdasági helyzetről a házigazda Kozma Józseffel, az MSZP szegedi elnökével együtt.

- A gazdaságpolitikai programunk első változata elkészült, ezt tavaly októberben Mesterházy Attila pártelnök meghirdette, vitára bocsátotta Budapesten. Ezt szakmai konferenciák követték. Most a választási együttműködés esetleges részvevőivel, a Magyar Szociáldemokrata Párttal, más baloldali szervezetekkel, a későbbiekben az Együtt 2014-gyel vitatjuk meg a gazdaságpolitikai programunkat - tudtuk meg a szocialista képviselőtől.

- Mindenki gazdasági fordulatot vár. Az elmúlt három év a fokozatos lecsúszás, a gazdaságpolitikai bizalomvesztés időszaka volt. A visszamenőleges hatályú törvények alkotásával, a különadók kivetésével – amelyeket mi, fogyasztók fizetünk meg – olyan helyzet alakult ki Magyarországon, amelyben a beruházások megtérülése nem kiszámítható. A beruházások száma 16 százalék alá esett. Az elmúlt évben a fogyasztás több mint négy százalékkal, a reálbérek közel öt százalékkal csökkentek. Az exportteljesítmény is visszaesőben van. A legújabb elborzasztó adat szerint az ipari termelés a novemberben közöltekhez képest is 2,5 százalékot romlott. Decemberben az ipar teljesítménye több mint hét százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinak. Ez annak a tükrében rendkívül súlyos negatívum, hogy a miniszterelnök tavaly januárban azt hirdette meg, hogy az ország újraiparosítását helyezi gazdaságpolitikájának a középpontjába - fogalmazott Józsa István a fórum előtt.

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2013. február 09. 13:04
    „Érdekes !

    Mintha az MSZP regnálása alatt szált el a bankrendszer !

    Ezek ennyire hülyék ?”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. február 08. 09:13
    „elvtársak ! szinte látom mikor éjszakánként kínszenvedés közepette, ágyatokban forgolódva aggódtok a banki különadók miatt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla Galamb Józsefnek

132 éve született Makón Galamb József, a Ford T-modell főkonstruktőre: ebből az alkalomból tartottak megemlékezést az SZTE Mérnöki Karán. Tovább olvasom