Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Jubileum a CE Glassnál

Szatymaz - A CE Glass, a volt Szilánk nemrégiben ünnepelte fennállása 25. évfordulóját. Az akkori gárdából egyedül a tulajdonos Varga Gusztáv van jelenleg is a cégnél.
 Teréz utca, konzervgyár, Szatymaz

Varga Üveges Műhely néven kezdett a vállalkozás 1989-ben, a Teréz utcában. 1997-ben, amikor már üvegfeldolgozással és szigetelőüveg előállításával is foglalkoztak, előbb a Cserzy Mihály utcába, az egykori cipőipari szövetkezet ingatlanába, majd 2003-ban a konzervgyári telekre, 2012-ben pedig Szatymaz mellé költöztek. 2004-ben jött létre a Szilánk Részvénytársaság, később cégcsoport, amelynek jogutódja 2012-től a CE Glass, a hazai építészeti síküvegipar meghatározó termelő, kereskedelmi és szolgáltató cégcsoportja. A CE Glass forgalma 2013-ban 7 milliárd forint volt. Az árbevétel kétharmadát az export adja: elsősorban a környező államokba szállítanak, valamint Franciaországba, Németországba, Svájcba, sőt a tengerentúlra is.

– 25 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ekkora vállalat lesz az üvegipari egyéni vállalkozásomból: 1989-ben egy 4-5 fős kisvállalkozás volt álmaim netovábbja. A törvény 32 főben szabta meg a felső limitet a „maszekoknál": ez egy olyan létszámnak tűnt akkoriban, amit szinte fel se tudtam fogni – emlékezett Varga Gusztáv, a CE Glass cégcsoport elnök-vezérigazgatója, tulajdonosa.

Két évvel ezelőtt költözött Szegedről Szatymazra a Szilánk csoport, ekkor vette fel a CE Glass Industries nevet is. Az új, 21 ezer négyzetméteres, 2,4 milliárd forintból, 900 milliós uniós támogatással felépült üzemcsarnok, irodaház és logisztikai központ a legkorszerűbbnek számít Közép- és Kelet-Európában. Ez az üvegipari vállalkozás első olyan telephelye, amelynek kialakításában mindent az iparág igényeire szabhattak.

– Mindig is olyan telephelyet szerettem volna, ahol nem egy borsófeldolgozó vagy cipőfelsőrész- készítő üzemben kell fogadni az üzleti partnereket – mondta a vezető. – Az előző években mi is szenvedtünk a válságtól, ma azonban már beindulni látszik az építőipar, sok az új beruházás. Mindig is optimista voltam, remélem, a konjunktúra időszaka következik. Jövőre például újabb beruházásokat tervezünk.

Varga Gusztáv üvegesműhelyéből 25 év alatt nagyvállalkozás lett. Fotó: Karnok Csaba
Varga Gusztáv üvegesműhelyéből 25 év alatt nagyvállalkozás lett. Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúztatás és újratemetés

Vasárnap délelőtt 10 órakor a Belvárosi temetőben, a Hősök keresztjénél rendezik meg Diendorfer (Dombay) Miksa Ágoston búcsúztatását és újratemetését. Tovább olvasom