Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Jubileumi Dömötör-gála régi kedvencekkel

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színházban a ma 19 órakor kezdődő gálaesten 15. alkalommal adják át a Dömötör-díjakat.
A 2012–2013-as évad legjobbjaira május 18-áig voksolhatott a közönség 10 kategóriában a nyomtatott szavazólapokon és az interneten. Elekes Zoltán ötletgazda, a rendezvény főszervezője tegnap lapunknak elmondta: bár a szavazásra idén a tavalyinál jóval rövidebb idő állt rendelkezésre, mégis több mint kétezren voksoltak.

A publikum 18 órától fogadja az Art Hotelből Audi-flottával, rendőrségi felvezetéssel érkező jelölteket és a támogatókat a nagyszínház előtt. Az idei gálaműsor jubileumi jellegű, szerkesztője és rendezője, Toronykőy Attila elmondta: Vajda Júlia operaénekes és Czár Gergely táncművész látja el a háziasszony és a házigazda teendőit. A zenés, sokszínű műsorban fellép szinte az egész társulat, sőt a korábbi díjazottak, a régi kedvencek közül is néhányan, például Járai Máté színművész és Keszei Bori operaénekes.

Az életműdíjat az idei soros elnök, Sztáry Erika vezette társadalmi kuratórium ítélte oda, és a gála csúcspontján az önkormányzat képviselője adja át egy olyan neves művésznek, akinek pályafutása sok szállal kötődik a Szegedi Nemzeti Színházhoz. A legjobb háttérmunkás díjáról a színház dolgozói titkos szavazással döntöttek. A Dömötör-díj idén is Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert jobbjában lándzsával, baljában a róla elnevezett Dömötör-toronnyal ábrázoló, márványtalapzaton álló, bronzból készült kisplasztikája. A jubileumot azzal is jelzik, hogy az elismerést a szponzorok az eddig legtöbb Dömötör-díjjal rendelkező kitüntetettekkel együtt adják majd át az idei győzteseknek.

Az estre a színház jegyirodájában 2000–2500 forintért korlátozott számban még kaphatók belépők. A gálát a Telin Televízió rögzíti, és későbbi időpontban felvételről közvetíti.

Olvasóink írták

  • 1. teistudod 2013. május 25. 15:54
    „Azért kellenek a régi kedvencek, mert újak nincsenek. Az elmúlt 5-6 évben nem jött ide senki, aki a közönség szívébe lopta volna magát. A régi kedvencek pedig vagy elmentek, vagy kirúgták őket vagy ha maradtak, akkor olyan előadásokban láthatók, hogy lassan már csak a múlt miatt emlékezünk rájuk szívesen. Mikor lesz megint olyan színház Szegeden, amivel a közönség is azonosulni tud?????? Na, ha lesz, akkor majd a Dömötörön is érdemben tudok szavazni.... Az idén arra szavaztam, hogy ki szimpatikus és ki nem..... :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra lehet SZÉP-kártyával szabadtéri jegyet venni

Újra elfogadják a Széchenyi Pihenő Kártyát a Fesztivál jegyirodán, így újra kihasználhatják a… Tovább olvasom