Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Jubileumi koncertet ad a beatlegenda

Bródy János és Szörényi Levente részvételével jelentették be Szegeden: március 28-án 20 órai kezdéssel a Szeged Városi Sportcsarnokba látogat az Illés 50 – Tied a világ! című jubileumi koncert.
 A sajtótájékoztatón Rosta Mária producer elmondta, hogy a program az elhunyt zenekari tagok, Illés Lajos és Pásztory Zoltán nélkül nem Illés-koncert lesz, de az együttes életművét felöleli. Szörényi Levente szerint valójában az első magyar beatdalokat, majd a hazai rock születését és a műfajt ünnepli a produkció. A Kossuth-díjas Illés zenekar 1965-ös (át)alakulása, és az első anyanyelvű művek megírása után az ország egyik legnépszerűbb zenekarává vált.

– A zenénk nemcsak örömet és elégtételt jelentett a fiataloknak, de a magyar kultúra részévé is tette a rockot – magyarázta Bródy János, miért fontos az 50. évforduló. A jövőre 70. születésnapját ünneplő szövegíró, dalszerző hozzátette: „az idő lehet, hogy eljár felettünk, de a dalok reményeink szerint túlélnek bennünket, és a fiatalok viszik tovább a tüzet" – utalt arra, hogy a produkcióban olyan ifjú tehetségek is színpadra állnak, mint Gubik Petra, Feke Pál vagy Vastag Tamás.

Jubileumi koncertet ad a beatlegenda Fotó: Kuklis István (galéria)

Az Illés-tagokat, Bródy Jánost, Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot egy hattagú csapat kíséri majd, köztük A Dal 2015 győztesének, Csemer Boglárkának a partnere, Sebestyén Áron, a dobok mögött pedig Szörényi Örs ül. A produkcióra jegyek 4990–12 ezer 990 forintos áron vásárolhatók a ticketportal.hu internetes oldalon, illetve a portál jegyirodáiban, köztük a szegedi Belvárosi mozi pénztárában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semmi baja nem lett a Tiszába zuhant kocsi 5 utasának

A vasárnap hajnalban - buli után - a Tiszába zuhant egy Hyundai, a belvárosi rondellánál elmerült járművet szerdán emelték ki a tűzoltók. Tovább olvasom