Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Juhász Anna él - megtévesztés volt a búcsúlevél

Szeged - Ha hazajövök, mindent elmesélek – mondta édesapjának telefonban a hetekkel ezelőtt eltűnt Juhász Anna. Párjával S. Péterrel hatalmas adósság elől menekültek.

Bevittem a feljelentést S. Péter ellen, éppen hazafelé tartottam a rendőrségről, amikor megcsörrent a telefon. Majd hanyatt estem, amikor kiderült, hogy Anna hív Berlinből – mesélte Juhász János, a szeptember 10-én ismeretlen helyre távozott Juhász Anna édesapja. Megírtuk: közel 50 millió forint, örökség és baráti kölcsönök elköltése után búcsúlevelet és kutyájukat hátrahagyva Ősz utcai albérletükből ismeretlen helyre távozott a szegedi Juhász Anna és párja S. Péter. A fiút Németországban egy vonaton találták meg, a lányról tegnapig semmit sem lehetett tudni.

– Zokogva hívott, azt mondta, a berlini konzulátusról telefonál. Megszökött a szállodából, se papírja, se pénze. Most azon dolgozom, hogy valahogy hazajusson a lány – mondta az édesapa. Juhász János   – Apa, haza akarok menni, de egy fillérem sincs – idézte fel telefonbeszélgetésüket az édesapa, hozzátéve, csak pár tízezer forint hiányzik a hazautazáshoz.

Juhász Anna állapotáról telefonon érdeklődtünk a berlini magyar nagykövetségen, ahol a Külügyminisztériumhoz irányítottak bennünket. A Minisztériumi Sajtó Főosztály írásbeli kérdéseinkre későbbre ígért választ.

„Ahogy azt a legelső nyilatkozatunkban is jeleztünk, a rendőrség az eltűnés minden körülményét és annak valamennyi okát megvizsgálta. Ennek keretében megállapítottuk, hogy szó sem volt csoportos öngyilkosságról, illetve arról sem, hogy a nő sérelmére a férfi életellenes bűncselekményt követett volna el" – tudatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették: a hivatalból csalás bűntett gyanúja miatt elrendelt nyomozás kiderítette, hogy S. Péter jelentős tartozást halmozott fel, ezért döntöttek a fiatalok amellett, hogy a hitelezők elől külföldre távoznak. A tegnapi napon S. Péter ellen tett feljelentést a hivatalból elrendelt nyomozás irataihoz egyesítettük. Az általuk írt búcsúlevél vélhetően megtévesztésül íródott.

– A rendőrség az elmúlt időszakban széleskörű adatgyűjtést folytatott, valamint tanúkat hallgatott ki. A hivatalból beszerezett bizonyítékok alapján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a mai napon előterjesztést tesz az ügyészség felé európai elfogatóparancs kibocsátására S. Péter ellen – közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. ossian33 2012. október 04. 11:53
  „Sokunk 50 éves koráig nem tud összehajtani 50 millát, ők meg huszonéves korukra elvertek ennyit...
  Valahogy nem tudom sajnálni”
 • 57. jozko 2012. október 03. 23:10
  „A közelmúltban "beszélgetőpartnerem" egy fiatal anyuka volt:
  Párja 2 haverral összedobta a benzinpénzt és az "indulótőkét" és kimentek /Németországba, Hollandiába?/ egy jónak és jövedelmezőnek mondott munkahelyre munkát vállalni.

  Hogy pontosan mi történt, az nem ismert.
  Tény, hogy a hölgy üzenetet kapott külföldre szakadt párjától, miszerint a meló nem fizet, a haverok leléptek,
  ott áll némi adósságban és kellene majd´ 150 liter benzinre való, hogy haza tudjon jönni, ne foglalják le a kocsiját és ne is hagyja ott ebek harmincadjára!

  A hölgy pénzzé tette a szegényes "betyárbútor" értékesebb darabjait , kiküldött több mint 100 000 forintot -
  de hetek óta se férj, se autó....
  Persze ehhez a szituhoz is legalább 2 ember kellett!
  Hiába , a szerelem vak - és öl, és nyomorba dönt...
  Van aki ezt az alkoholra mondja - de az még ütősebb, és mindjárt meg is látszik!

  Nagy spillernek tűnik ez a nő is - de lehet, most kiderült, hiába voltak dörzsöltek ő is a párja is - úgy tűnik, összefutottak olyanokkal, akik már csillogtak, amikor őket még csak dörzsölték!”
 • 56. xenopus 2012. október 03. 18:20
  „Nem akarok ítélkezni senki felett, de a véleményem az, hogy a hölgy is nyakig benne van a slamasztikában. Tudta hogy a barátja mit tett, segítette az utolsó pillanatig, talán még most is azt teszi. Én valahogy nem hiszek neki egy szót sem! Kellene neki egy kis pénz, mert ami volt az elfogyott és továbbra is kitart a barátja mellett. Nem gondolnám hogy haza akarna jönni. A fiút nagyon szereti, ha ennyi mindent megtett a kedvéért!”
 • 55. joy 2012. október 03. 18:17
  „Sokminden helyén van.

  A követtség, és a külügy válasza azonban fölháborító!
  "Juhász Anna állapotáról telefonon érdeklődtünk a berlini magyar nagykövetségen, ahol a Külügyminisztériumhoz irányítottak bennünket. A Minisztériumi Sajtó Főosztály írásbeli kérdéseinkre későbbre ígért választ."
  Vagy vallják be, nem tudnak semmit, vagy adjanak tisztességes, szűxavú nyilatkozatot:
  A berlini követségen, jól van.
  A sajtó elküldése egy nagy nyilvánosságot kapott ügyben a legsúlyosabb hiba, arra utal, hogy a külügy nem törődik az állampolgáraival!

  /Közelről ismerve ténykedésüket a külhonban bajbajutottakért, nem is csodálom. :o(”
 • 54. qrumpli 2012. október 03. 16:26
  „"él, de lelkileg is biztos tönkrement, lábaljon ki valahogy sok sikert neki az újrakezdéshez."

  Vajon mennyit lehet mostanság keresni a sóbányában rakodóként?”
 • 53. IVY 2012. október 03. 14:17
  „Ezt a bringás-témát miért nem privátban nyomjátok?”
 • 52. millerlite 2012. október 03. 13:35
  „a modi miért nem vágja ki innen a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat? mi köze a bringás vitának a cikkhez?”
 • 51. ossian33 2012. október 03. 13:23
  „44. ifj. Nagy Gábor 2012.10.03. 08:06

  Feltételezem a rendőr is ismeri annyira a szabályokat, mint te, vagy bármelyikünk.

  Nem gyalogátkelő, hanem GYALOGOSÁTKELŐ. Ezért gyalogosan lehet rajta átmenni.
  Nem az én okosságom, ezt anno nagyon belénkverte a kresz oktatónk.

  Egyébként felőlem úgy megy rajta át mindenki, ahogy akar, csak aztán ne csodálkozzon, ha elcsapja egy autó, mint az már nem1x előfordult..
  Én mindig leszállok. Az autósnak igaz, h körültekintően kell megközelíteni, de ha átvág rajta egy bicikli, arra nem biztos, h tud megfelelően reagálni. Azt pedig nem lehet mondani, h ha siet, vagy nem jön autó átkerekezhet, mert az olyan lenne, mintha azt mondanánk, ha éhes lophat, ha nem éhes nem lophat.”
 • 50. Ebgondolat 2012. október 03. 13:06
  „49. ifj. Nagy Gábor 2012.10.03. 12:16
  Az a probléma, hogy amikor egyéb közlekedésről illetve tömegközlekedésről van szó, teljesen korrekt és jó meglátásaid vannak, ellenben ha kerékpárról van szó, olyan elfogultságról teszek tanúbizonyságot és akkora szemellenzőt hordsz, ami értelmetlenné tesz bármiféle vitát veled! Úgyhogy bocsi, de nem óhajtok érvelni, még akkor sem, ha olyan magas labdát adsz ezzel az ostoba autópálya-kamion hasonlattal, amit már tisztességtelenség lenne lecsapni.”
 • 49. ifj. Nagy Gábor 2012. október 03. 12:16
  „OFF
  46. Ebgondolat: "Ahogy a neve is mondja: GYALOGÁTKELŐ! Tehát nevesítve van."
  Aha... akkor az AUTÓPÁLYÁN mondjuk nem mehet kamion, mert nem úgy hívják? ennél jobb érvet kéne kitalálnod...”
 • 48. nickolett 2012. október 03. 09:15
  „35. mazsom 2012.10.02. 16:31

  Akkor miért nem oda írtál bejegyzést??? Vagy tematizálhatnád a blogodat másra, mondjuk a biciklisek össznépi szívatásáról pöföghetnél benne, hidd el, mindenki nagyon szeret a KRESZről vitatkozni (néha még én is), lenne rá kereslet. Hiszen látod!”
 • 47. Tope2006 2012. október 03. 08:58
  „Érdekes, hogy a múlt 7-en nyilatkozó édesapa elmondta, hogy a csávó anyja és testvére rendőr. Akkor miről is folyik itt az eszmecsere??? Tehát zsernyák pereputty milliókat játszhat el és csalhat, lophat, hazudhat??? Na kérem ezért tart itt ma Magyarország. Próbálta volna ezt meg egy szürke honpolgár már rét a dutyiban ülne. Jó lenne már megtisztítani ezt a minősíthetetlen rendőrséget. A gyilkosok meg élik világukat mert azoktól is jattot szednek. Milyen mai fiatal szerezhet 30 vagy 50 milliót és honnan??? Nem becsületes minimálbérből az ugye mindenkinek tiszta sor!?”
 • 46. Ebgondolat 2012. október 03. 08:45
  „44. ifj. Nagy Gábor 2012.10.03. 08:06
  "..ha a gyalogátkelőhelynél nem nevesíti, miért lenne kötelező?"

  Ahogy a neve is mondja: GYALOGÁTKELŐ! Tehát nevesítve van. A zebra GYALOGÁTKELŐ és nem gyalog- és kerékpárátkelő. Mit nem lehet ezen érteni?”
 • 45. lj510126 2012. október 03. 08:44
  „Végre felébredtek a rendőrségen is és kezdeményezik az európai (miért csak európai?) elfogatóparancs kiadását a pókerbajnok ellen. Ezt már 3 héttel ezelőtt meg kellett volna tenniük!”
 • 44. ifj. Nagy Gábor 2012. október 03. 08:06
  „OFF
  41. ossian33
  Újra kérdezem, mivel más helyen nevesíti a KRESZ a kerékpárról leszállást és tolást: ha a gyalogátkelőhelynél nem nevesíti, miért lenne kötelező?”
 • 43. kmesze 2012. október 02. 22:11
  „Titeket, akik egy teljesen más cikk alatt 10edjére is elkezdtek vitatkozni egy biciklis témán, titeket hívnálak úgy, hogy SPAM...kéretlen üzenet. Cseréljetek MSN címet inkább.”
 • 42. Ebgondolat 2012. október 02. 21:39
  „4. mazsom
  Már ne is haragudj kedves mazsom, de a kerekezők oly mértékben elkanászosodtak és veszélyeztetik a többi közlekedő biztonságát, hogy már nagyon itt az ideje megregulázni őket! Nyugodtan nézz be egyik este a belvárosba. A kerekezők jóval tőbb, mint fele kivilágítatlanul közlekedik, arra tekernek, amerre kedvük tartja. Én keveslem az ötezer forintot! Minimum a dupláját fizettetném velük!”
 • 41. ossian33 2012. október 02. 21:34
  „40. dendri 2012.10.02. 20:44
  Nem tilos áthaladni kerékpárral a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, de ott a gyalogosokra vonatkozó szabályok érvényesek, tehát leszálva, tolni kell a kerékpárt.
  A rendőr meg csak tudja tán a szabályokat.”
 • 40. dendri 2012. október 02. 20:44
  „A csajszi erkölcsi érzéke hirtelen felszínre került? Nehezen tudom elképzelni, hogy ellopatnak vele több millió forintot, megíratnak vele egy öngyilkos búcsúlevelet, kiviszik az országból és ő mindeközben SEMMIT nem tud csinálni. Na persze... Hiszi a piszi. A pénzek eltünésében ő is nyakig sáros, remélem 50-50 arányban osztozik a visszafizetésében a sráccal. Ha börtönbe kerül emiatt, vagy 20 évig kell közmunkát végeznie, akkor legyen úgy, talán majd megtanulja a kis hölgy, hogy hogysmint.

  OFF:
  Engem is érdekelne az a jogszabály, miszerint tilos kerékpárral (vagy bármilyen járművel) áthaladni a gyalogátkelőhelyen. A KRESZ 54. § (4) bekezdését ide ne keverjétek, az a lakott területen kívül főúton balra kanyarodást szabályozza. Amíg nincs ilyen törvény, addig nem tudom mire büntet a rendőr. Akit esetleg büntetne, az kérdezzen már rá, amíg a rendőr nem tud választ adni, addig nincs fizetés, sőt a büntetés megfellebbezhető az indokolatlan kiszabása miatt.”
 • 39. deszkás 2012. október 02. 20:04
  „Szóval az egészséges életmódot befolyásolja a szabad levegő eltöltött idő mely hatványozottan arányos a telemetrikus adatok birtokában levő....”
58 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segédápolók - gyorstalpalón

Ezzel a képzéssel azonban nem kompenzálják a diplomás ápolók elvándorlását, mert a tanfolyamot végzettek csak segítő feladatokat tudnak ellátni. Tovább olvasom