Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Juhász Péternek nem csökkent a rezsije

Szeged. – Amennyivel Lázár János rezsije csökkent, abból az összegből ki lehetne fizetni három közmunkást bérét – mondta Juhász Péter szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.
Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért társelnöke arra utalt, hogy a kormány által bevezetett rezsicsökkentés csak álca, valójában csak a nagyon gazdag embereknek csökkentek a költségeik.

– A legszegényebb 4 millió embernek most még nehezebb. Az embereknek ugyanis a kormány intézkedéseinek köszönhetően legalább a negyedével emelkedtek a költségei – hangsúlyozta. Hozzátette, az ő rezsije sem csökkent semmivel.

Juhász Péter hangsúlyozta, többkulcsos adóra van szükség, a Bajnai-kormány idején jóval alacsonyabb volt az áfa. Kiemelte, hogy az Együtt 2014 a közvélemény-kutatások szerint a második legnépszerűbb demokratikus szövetség.

A társelnök ezután az utcán beszélgetett a járókelőkkel, a délután folyamán lakossági fórumot tartott az egyik szegedi sörözőben.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. x 2013. április 26. 15:37
  „58. macs, "né idegössíjé mán", érték-teremtő és -megőrző munka az nem kizárólag kétkezi vagy gépi termelés, sehol nem állítottam azt, tárva nyílt ajtókat törnél be a magától értetődő érveiddel. Akármilyen tevékenység az érték-teremtése által járulhat hozzá az életszínvonal növeléséhez, legyen az művészettörténet, alapkutatás, sokszoros áttétellel még a (tömeg)sport is. Hogy a radioaktivitás felfedezése milyen hasznos, az ízlés kérdése: a felfedezők rákot kaptak miatta, a japánok bombákat a fejükre, a világ népeit a mai napig fenyegetik az "atomhatalmak". A bezzeg békés felhasználás után pedig alig tudják, hová helyezzék el a sugárzó hulladékot. De ez úgyszólván a fegyvergyártás hasznosságának a kérdése: akik fegyvert nyereséggel eladnak, azoknak az életszínvonala növekszik (míg a vetélytársak kinyíratják családostól).”
 • 58. macs 2013. április 26. 14:29
  „57. x,
  nagyon eretnek lesz, amit mondok, de amíg a gazdaság nem indul be, amíg a bérek az ásóbéka popsija alatt lesznek, addig nem is fog nőni. Amíg a csak magyar piacra termelő cégek egy negatív árspirálban vannak, amíg stagnál, vagy csökken a fizetőképes kereslet, addig sem fog nőni.
  Amíg utáljuk a külföldi befektetőt, pedig munkahelyeket hoznak létre, amíg finoman szólva kiszámíthatatlan ország vagyunk, amíg a magyar befektetők külföldön fektetnek be, amíg a magyar cégek nem képesek a magasabb bért kitermelni, addig sem fog nőni.
  És továbbra is állítom, minden munka, legyen az termelő és nem termelő, értéket teremt. Gondolj a takarításra, nem termelő munka, vagy a mosásra, az sem az. Pedig, ha tudnád, mennyi munka van vele! :-)
  Ami a példáidat illeti, Papp Laci, Janics Natasa nem állítottak elő értéket, az igaz, csak éppen rengeteg edzés után olimpiai bajnok lettek. Igazad van, attól, hogy ők nyertek az olimpián nem lesz olcsóbb a kenyér, de jó érzés büszkének lenni. :-)
  És csak kérdezem, mi a véleményed pl. a radioaktivitást felfedezéséről? Nem termelő munka, mégis milyen hasznos! :-)”
 • 57. x 2013. április 26. 14:00
  „56. macs, gondolom, egyetértünk abban, hogy érték-teremtő vagy megőrző munka nélkül - olajforrások hiányában - nehezen javulhat az életszínvonal. A feleségek értéke felbecsülhetetlen (az asszony tudja, hogy szoktam ide írni.)
  Ellenpéldák, ha megköveztek is:
  Puskás Öcsi, Papp Laci, Schmitt Pali, Nataąa Duąev-Janić, Bohács élszegedi Zsolti stb. ... szerintem semmiféle értéket nem állítottak elő, "hazánk hírineve" belföldi fejekben kószáló fantom, örültünk ugyan test-lelki proletárok, fizetjük az életjáradékaikat, de attól a helyzetünk annyit javult, mint pl. a kubai elvtársak támogatásától: egyre csak romlott.”
 • 56. macs 2013. április 26. 11:21
  „44. x,
  úgy őszintén szerinted ki akarja a munkát, a termelést kiváltani? A gond inkább ott van, hogy hála a fejlődésnek mindazok a folyamatok, melyek hajdan nagyon sok emberi erőt igényeltek, egyre inkább gépesítettek. Magyarul, amit korábban emberek csináltak, azt ma gépek csinálják.
  Azok az iparágak, melyeknek nagyon sok élőmunkára van szüksége, azok Európából Ázsiába, Dél-Amerikába települtek, mert ott olcsóbban lehet előállítani a terméket. Vissza lehet hozni őket, de akkor magasabb béreket kell adni és kell olyan szintű vásárlóerő, mely képes megfizetni, vagy olyan terméket kell gyártani, amit a vásárló hajlandó magasabb áron megvenni.
  És csak nagyon halkan kérdezem, azok az emberek akik nem kézzel fogható terméket állítanak elő, azok nem dolgoznak, amit csinálnak az nem munka?
  Gondolok pl. a tervezőre, a pénzügyesre, és fel lehet sorolni még nagyon sok hasonlót.
  És gondold végig naponta hányféle szolgáltatást veszel igénybe, igaz közben nem keletkezik semmi kézzel fogható, vagyis nem zajlik semmiféle termelés.
  Érdekes lenne a világ, ha az egyik pillanatról a másikra eltűnnének a kvázi nem termelő munkát végzők. Nélkülük a termelésben dolgozók pl. hogy jutnának a bérükhöz, ki gondoskodna az alapanyagokról, ki vágná le a hajukat, tanítaná a gyerekeiket, tervezné meg azokat a termékeket, amiket le kell gyártaniuk, nem folytatom. :-)
  Amit a feleségtartásról írsz, hát lehet, hogy nem a legjobb példa, mert nem hiszem, hogy Berlusconi a termelő munka világában szerezte azt a vagyont, amiből most a nejének fizetnie kell. :-D És, ha belegondolsz van igazság abban, hogy a férjeket asszonytartásra kötelezik, hiszen ha mindazért, amit a feleségek megcsináltak fizetniük kellett volna, hát lehet, hogy rosszabbul jártak volna. :-DDDDD”
 • 55. rózsakert 2013. április 26. 11:04
  „53.gubanc 2013.04.26. 08:53

  Miért csodálkozik?
  OLyan egy nép ez,amelyik imádja, ha sokszor leszedik a bundáját , persze megérdemli, ha még menetel és tapsikol is hozzá....én spec nem csodálkozom !

  54.mivan? 2013.04.26. 09:00

  az utolsó mondata a lényeg----már aki meg is érti!”
 • 54. mivan? 2013. április 26. 09:00
  „3 év kitartó kormányzás után csak ennyi az egyszerű embernek? 10 % rezsicsökkentés?? Tévedés ne essék ez JÓ dolog!!! De ennyiért még NE adjuk oda a szavazatunkat.....Kilóra akarnak megvenni”
 • 53. gubanc 2013. április 26. 08:53
  „Agyrém, hogy ennyien hisztek a mesének. A rezsi a mesében csökken. A DÉMÁSZ megoldotta. egy ajánlott levélért eddig kb. 500, most már 1000 forintot számít fel, ha későn fizetsz. Náluk nincs 12-edike, a nyugdíjfolyósítás napja. Csak előtte képesek határidőt megállapítani.
  MINDENKINEK JAVASLOM, HOGY NÉZZE MEG AZ ÁRAKAT AZ ÉLELMISZER BOLTBAN. Ott annyival emelkedtek az árak, amennyivel állítólag csökken a rezsi.
  SOK-SOK a hiszékeny, átvert magyar!”
 • 52. rózsakert 2013. április 26. 08:17
  „35.kontrapista 2013.04.25. 14:46

  import maygarnak pszt!!!”
 • 51. rózsakert 2013. április 26. 08:15
  „21.varadipal 2013.04.25. 08:08

  Csak nem majsai???????Ön is a régi orosz laktanya lakóira gondol?......persze az nem jó megoldás-mert nem lehet rá értelmetlenül elszórni m2-enként 561 ezer ft----ja és persze az nem rába- mol és manyup érdekeltség !a 4 telefontársaság másfél milliárdja csak hab a tortán....hja kérem ...a 8 év alatt meg lehet éhezni....

  Itt--a határ nyugati oldalán-- elválik a politika és a gazdaság , legalábbis nem direkt módon folyik a ........ténykedés!”
 • 50. ossian33 2013. április 26. 08:13
  „47., 49. hsz
  Ha megszakadnak a közmunkások a park gereblyézésében akkor sem fog nőni a GDP.
  Láttam, ahol egy 4 m-es árkot 5-en takaritottak, felváltva dobálták ki a szemetet, nehogy összeverjék egymást a lapátnyéllel. De mindegy, valamit csinálnak, ha mást nem javítják a statisztikát.”
 • 49. x 2013. április 25. 22:45
  „47. roxper, sok szerencsét (teljesen komolyan, semmi irónia) kívánok. Kintről segítheted, ha jónak látod, rokonságod tagjait, vagy akit akarsz. Az említett országokban alig találsz elhanyagolt területeket, közmunka vagy más formában rendet tartanak, ami szintén érték, csak persze a kecskeméti Mercedes-szel ellentétben közvetlenül nem árulható.”
 • 48. nemezis 2013. április 25. 21:48
  „Juhász úr, talán szíveskedjen egy pillantást vetni a számla aljára. Szerepel ott egy összeg, ami csak akkor lehet 0, ha semmit nem fogyasztott, mert annak a 10 %-a tényleg 0. Persze az is lehet, hogy én hiányoztam alsóban a matekóráról.”
 • 47. roxper 2013. április 25. 20:45
  „44.
  Jól láthatóan ebből nem lehet megélni, én inkább a svédeket, meg a svájciakat követném és lehet hogy fogom is követni, ami itt megy az bohóckodás.
  Azt sem hiszem hogy pl a 49.000 Ft-ot "kereső" közmunkások értéket teremtenének, amikor kint ülnek a falvak padjain és mobiltelóról zenét hallgatnak, meg pletykálnak.”
 • 46. adalen27 2013. április 25. 20:06
  „A gondolat szép volt,hogy segítsenek,csak ezt nem így kellett volna,mint ahogyan sok más segítő szándékú intézkedést sem.
  A pokolba vezető út,a jó szándékkal van kikövezve!
  A több kulcsos adórendszer elkerülhetetlen,aki ezt nem látja,az menjen üljön vissza az iskola padba.
  Szakmunkásokra igenis szükség van,mint ahogyan diplomásokra is,a gond abból ered,hogy felborult az egyensúly.Érthető okokból,akinek csak kicsike esélye is volt,az rohant az egyetemre,mert mindenki azt kántálta,hogy diplomával lehet csak élni.Nos a diplomával zömük be kulloghatott a munka ügyi központba.
  A béreket kellett volna növelni,nem csak most,hanem átlag 20 éve folyamatosan,és olyan áfa rendszert,és adórendszert kidolgozni,ami "megáll a lábán" !
  Ehelyett vannak a csomagok,intézkedési tervek,és a "reformok" amik magyarul megszorítások.
  Online mindenki ki áll az igazáért,de ténylegesen nem működik a társadalmi érdekképviselet.”
 • 45. DobóI 2013. április 25. 20:05
  „<moderálva> Az egyetemistáknak, biztos elmondja, hogy másoljanak sikeresen diploma dolgozatot..”
 • 44. x 2013. április 25. 19:50
  „43. macs, ugyan a valakikkel szemben csak egy senki vagyok, de kérdésedre visszamentem a forráshoz,
  ajánlom mindenkinek: Vissza a forrásokhoz, pártokra, személyekre való tekintet nélkül.
  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=191244
  "A gazdasági válságból kikecmeregni akaró Európának szembe kell néznie azzal az ősi igazsággal, hogy valódi értékteremtő munka nélkül nem fogunk kijutni a kátyúból. Nincs olyan technológia, tudományos, technikai fejlettség, nincs olyan pénzügyi trükk és manőver, ami a munkát és a termelést kiváltaná" - fejtette ki Orbán Viktor."
  Eddig az idézet.
  De ha ez túl elvont, akkor itt egy példa a "nem munkaalapú gazda(g)ság" lehetőségeire:
  http://www.hir24.hu/kulfold/2013/04/24/havi-3-millio-eurot-kap-berlusconitol-exneje/
  "Az olasz törvények szerint a volt férjnek a válás után is biztosítania kell felesége házasság alatti életszínvonalát.
  A volt olasz kormányfő hiába kérte a tartásdíj felezését, forintban havi 900 milliót kell fizetnie.
  A milánói fellebbviteli bíróság elutasította Silvio Berlusconi kérelmét a volt feleségének fizetett asszonytartás összegének csökkentésére. A politikusnak továbbra is havi 3 millió eurót kell fizetnie Veronica Lariónak.
  Az évi 36 millió euró tartásdíj ellen Berlusconi márciusban fellebbezett."
  :-) "Ez világos??? Vagy ez sem?"
  A jóasszony lehet, hogy kevesli, mondván: "Nem tudják sokan, milyen undorító munka volt vele lefeküdni".”
 • 43. macs 2013. április 25. 19:24
  „Valaki magyarázza meg, mit jelent a "munkaalapú gazdaság". Nem értem. :-(”
 • 42. x 2013. április 25. 19:05
  „39. aquila0126, nincsen vezérem, és nem is volt, talán ellentétben veled, honnan jutna ilyesmi az eszedbe...
  Bosszúból küldök nektek egy kis bátorító szép üzenetet attól, akit vélhetően vezérnek tartasz:
  "A munkaalapú gazdaság lehet a siker kulcsa - ezt mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök a szakmunkát tanuló diákok versenyén azt mondta, hogy vissza kell állítani a kétkezi munka becsületét, mert valódi értékteremtő munka nélkül nincs életszínvonal emelkedés sem. ...
  ... nemcsak azokat lehet elismerni és megsüvegelni, akik tudnak énekelni. ... hamis az az elképzelés, hogy ... homályos vállalkozások kis munkával, tetemes profitot tudnak létrehozni. ..."
  Eddig az idézet(ek).
  A túliskoláztatott értelmiségi réteg fölhorkanásától még a föld is rengett, amerre én jártam.
  El tudom képzelni, hogy ledoktoráltál a természettudományi karon, és hogy nem esik jól olyan kiváló képzettséggel százezren alul keresni havonta. Tőled függetlenül azt is látom, hogy havi háromszázezren aluli nettó-jövedelemmel szegénynek érezheti magát minden magyarországi lakos. Egyedül a megoldást nem látom, különösen nem abban, hogy réérő újságolvasók egymást vezérezzék, nácizzák, komcsizzák, cigányozzák, zsidózzák, buzizzák.
  Tudomásul vettem, hogy a (százalékosan is) progresszív adóztatás és degresszív kedvezmény-osztás híve vagy.
  Az öntelt "Ez világos???" kifejezést kifejezetten útálom hallani vagy látni, pártállástól függetlenül, sötét alak.”
 • 41. aquila0126 2013. április 25. 18:55
  „40. macs 2013.04.25. 18:29
  Pontosan! Az egész pénzügyi rendszer arról szól, hogy minél több pénzed van annál jobban támogatnak! Ez ideig óráig működik, de a középosztály teljes elszegényedéséhez vezet, miközben a hatalmi elit milliárdokat halmoz fel.”
 • 40. macs 2013. április 25. 18:29
  „37. aquila0126,
  persze, hogy betalált! :-)
  Gondold végig, magas a jövedelme, tehát az 1 kulcsos adó számára pozitív hatású, élvezi a gyermekkedvezményt, tehát az adójának egy része is a zsebében marad, most még a rezsije is csökken.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb bérlet és Ákos a SZIN-en 2013-ban

Hazai zenekarok fesztiválja lesz a Szegedi Ifjúsági Napok. Olcsóbb lesz a bérlet is. Augusztus 20-án, ingyenes nappal indítanak. Tovább olvasom