Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Juhász Sándor három percig ült a lékben

Sándorfalva - A kemény téli hidegben jólesik egy forró fürdő – a sándorfalvi Juhász Sándor azonban a kevésbé kényelmes, ám annál radikálisabb módszerek híve. Idén már harmadik alkalommal mártózott meg a sándorfalvi Orchideás tavak nulla fokos vizében.
Legutóbb három perc húsz másodpercet töltött a 15-20 centi vastag jégbe vágott lékben, de évekkel ezelőtt a Tiszát is átúszta a Belvárosi hídnál – hét perc alatt. A természetgyógyász-tanár azt vallja: az a legjobb immunerősítés, ha sokkolja a szervezetét. – Az ember alig kap levegőt – írta le az érzést, ami a lékbe ereszkedve fogadja, persze fokozatos felkészülés után. Udvarában ugyanis egy 500 literes szüretelőkádban lubickolt rendszeresen a reggeli torna végeztével, amíg az csontig be nem fagyott. Elárult még egy titkot: bár az orvosok az ellenkezőjét tanítják, a jéghideg habok közé felmelegített testtel érdemes bevetni magunkat, mert a szervezetnek szüksége van hőtartalékra. Hogy késleltesse a kihűlést, ezúttal is körbefutotta a tavat, mielőtt csobbant egyet – utána pedig három kilométeres kocogással vezette le a dermesztő élményt. Juhász Sándor következő állomása a Tisza lesz, amint teljesen befagy: a vízhőmérséklet most is ideális, ám a parti jég éles pereme elvágná a lábát, amikor begyalogol.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogtechnikusnak készült Balázs atya

Mórahalom - Sikereket ért el a versenytáncban – többek között a barátnője volt a partnere. Nagy baráti társaságával pezsgő társadalmi életet élt, szeretett szórakozni. Tovább olvasom