Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Juhok várják Nagyfán Stadler Józsefet

Szeged - A Csillag börtönbe szállították át Stadler József vállalkozót. A 60 éves férfit többek között adócsalás miatt ítélték jogerősen 4 év 10 hónap börtönre. Sok ismerőssel találkozott Szegeden. „Az egész ország szimpatizál velem!" – jelentette ki lapunknak adott interjújában.
– Szép ez a börtön, de sokkal jobban tetszene, ha csak látogató lennék itt – mondta mosolyogva lapunknak a Csillag börtönben jogerős szabadságvesztését töltő Stadler József akasztói vállalkozó. A 60 éves férfit – ahogy megírtuk – adócsalás, magánokirat-hamisítás és egyéb bűncselekmények miatt visszaesőként 4 év 10 hónap letöltendő börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla november közepén.

Stadler december 6-án jelentkezett a kecskeméti börtönben, ahonnan múlt hétfőn átszállították a szegedi Csillag börtön felkészítő csoportjába.

Az ítélőtáblán a férfi betegsége miatt nem tudott megjelenni. – Főleg a folyton ingadozó cukrommal van gond, itt, a börtönben is kezelnek. Teljesen egészséges már sosem leszek – magyarázta.

Juhok várják Nagyfán Stadler Józsefet. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
Stadler József ellen először 1997-ben emeltek vádat: fiktív számlák könyvelésbe állításával és jogtalan áfa-visszaigénylésekkel több milliárd forint kárt okozott az államnak. Akkor 9 év börtönre ítélték, de 3 év után feltételesen szabadlábra került. Stadler akkor végig a kecskeméti börtön vendégszeretetét élvezte: azt mondja, hasonlít a Csillaghoz.

Újra főzne

A FEM3-on éppen a héten ismétlik azt a főzőműsort, amelyet még 2009-ben rögzített a TV2. A csatorna műsorában börtönviselt celebek szerepeltek, köztük Tasnádi Péter, Zalatnay Sarolta és Stadler József. – Szeretek és tudok főzni. Sajnos erre a következő években nem nagyon lesz lehetőségem. Ha letöltöm a büntetésemet, és megkeresnének egy hasonló ajánlattal, elvállalnám.

A vállalkozó gyerekkorában kitanulta a juhászszakmát; az sem kizárt, hogy a közeljövőben átszállítják Nagyfára. A Szegedi Fegyház és Börtönhöz tartozó területen az elítéltek mezőgazdasági munkákat is végeznek, növénytermesztéssel, pulyka- és birkatenyésztéssel foglalkozhatnak. – Alig van olyan település Magyarországon, amelyről ne tudnám pontosan, hogy hol van: Nagyfa ezek közé tartozik. Csak annyit tudok, hogy Szeged környékén van. Világéletemben dolgoztam, és ha munkát kapok, szívesen elvégzem majd azt is – magyarázta Stadler, akinek üzlete börtönbüntetése ellenére továbbra is nyitva van.

Stadler József élettársa, Elvira korábban az egyik bulvárlapnak azt mondta: ez lett volna a nyolcadik közös karácsonyuk a férfival. – A bevonulásom óta nem találkoztunk. Kár, hogy nem tölthetjük együtt az ünnepeket, nagyon sürgős volt a bíróságnak, hogy 2 héttel az ítélet után már be is vonuljak. Voltak olyan hangok, hogy el akarom hagyni az országot, de erről szó sem volt. Életemben egyszer jártam külföldön: 1993-ban egy hetet töltöttem Thaiföldön.

Stadler Józsefet ismertsége révén elítélttársai is figyelemmel fogadták a Csillagban.

– Nem is gondoltam volna, hogy milyen sok ismerőssel futok itt össze! Többükkel még a solti üzletemben találkoztam, a kuncsaftjaim voltak. Néhányan azóta rács mögé kerültek, de ennek nincs köze az üzletemhez. Egyébként az egész ország szimpatizál velem! – jelentette ki. Elmesélte: miközben Szeged felé tartottak, egy fiú lett neki nagyon ismerős. Amikor kiszálltak a rabszállítóból, a fiú hangos „Szervusz, Stadler!"- rel köszönt neki. A fiatalember korábban a vállalkozó tulajdonában lévő akasztói Stadler focistadion építésénél dolgozott.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Queenmargareth 2011. december 22. 10:06
  „vétett, oké, de ő az az ember, akinek még ez is elnézhető lehetett volna, mivel sok embernek munkát adott.Sajnálom, hogy a sokkal nagyobb halakat nem "tudják" kifogni.”
 • 33. loar 2011. december 21. 21:52
  „Az igazságszolgáltatás szégyene?Vagy az ország szégyene az ilyen aljas igazságszolgáltatás, ami ebben az országban van?! Elképesztő pofátlanság, amit ezek az idegenszívű .... művelnek az igazságszolgáltatás leple alatt!Meggyőződésem,hogy Stadler nem bűnöző! Szúrja a szemét <moderálva...>, hogy munkával is lehet valaki milliomos.Leginkább az lehet az üldözés oka, hogy Stadler nem aljasodott le az ő szintjükre,s nem vette be őket az üzleteibe!Sajnálom ezt a jobb sorsra érdemesebb embert! Neki nem ide kellett volna születnie, s vígan dolgozhatna az emerek örömére,mert ilyen tehetséges ember csak ritkán születik.Na de ez kérem MAGYARORSZÁG, ahol semmi sem a MAGYAROKÉ!!!!!”
 • 32. kadnarv 2011. december 21. 17:36
  „Adó, te drága! Egyszer a fizetésből levonják-nem én adom! - majd a maradék pénzemen vásárolok ezt-azt amazt ott is megadózok még egyszer-kétszer majd "100 év" múltán az általam megspórolt jövedelmemből ingatlant vásárolok ami után megint adózom, majd megöröklik a gyerekeim ami után ők adóznak.Na, én is állam akarok lenni! Vagy kiskirály akarom mondani politikus vagy bankár- ott úgyis mindig dől a lé.Szavazzuk oda magunkat mi is!”
 • 31. újratöltve 2011. december 21. 17:35
  „Satdlernál bőrdzseki 10 000 ft. Ugyanaz a Plázában 47 000 ft. Akkor ki az adócsaló? Az öreg nem engem lopott meg, nekem megtakarított! Neki kellene vezetnie a Kereskedelmi Minisztériumot!!! Épített stadiont, munkát adott sok embernek, ma kire fogható ez a szemétség rá?? Kisebbségi rablógyilkos kap ennyit! Annak van igaza, aki azt írta, hogy az állam nem tűri a konkurenciát!”
 • 30. ISD_Avenger 2011. december 21. 16:47
  „24.
  info, miért ne merném? De a cikk most nem róluk szólt.”
 • 29. qrumpli 2011. december 21. 16:03
  „Viszont érdekes módon ért a juhokhoz is.
  Ami ugyebár sok képviselő úrról nem mondható el.
  Azok csak a "birka" néphez értenek.”
 • 28. Qllancs 2011. december 21. 16:01
  „A felsőtízezer vagyonát is megpiszkálhatná a NAV . , Budai ...!!!!!!
  Máshol olvastam : Demján eladott a héten egy, Budapesti - irodaház épületet --egy amerikai cégnek ! 45 milliárd ft-ért !!!!!!!!
  de ő 21 évvel ezelőtt , a rendszerváltáskor 2 --azaz KETTŐ --dollárért vette meg !!!!!
  ÍGY kell ezt csinálni !!! nem kistételben ,fillérezni !!!!!!”
 • 27. macusnéni 2011. december 21. 14:33
  „Biztos,hogy útban volt valakiknek.A többieknek is lenne ott helyük,akik még ma is a kapun kívül vannak.Kereskedni születni kell,tanulni nem igen lehet.Luxus villa ,könyvtárosi állás nem mindenkinek jár.Ott is vannak kivételek.Stadler olyan mint 60 évvel ezelőtt volt a "KELJ FEL JANCSI BABA" bármerre mozdították ,akkor is fel kelt.”
 • 26. DMagóg 2011. december 21. 13:15
  „Finom -a zárjegyet sosem látott- általa dedikált (üvegű) pálinkája. Nem én vettem, csak megkínáltak. A pénztárgép nem kopott a használattól. Röhej! Fájhat a politikusainknak egy náluk is ravaszabb ember.”
 • 25. info 2011. december 21. 12:57
  „Jut eszembe- többen lennének börtönben mint kinn a szabad világban............-"adócsaló"”
 • 24. info 2011. december 21. 12:56
  „15. ISD_Avenger 2011.12.21. 09:53 --a nagyokra már nem mered mondani!!!”
 • 23. gubanc 2011. december 21. 12:42
  „A csókosoktól mikor fogják megkérdezni: MIBŐL IS VAN EZ A....?”
 • 22. DMagóg 2011. december 21. 12:09
  „Akkor most nem mond(hat)tam semmit a modinak köszönhetően? Pedig vállalnám a jog(állam)i felelősséget!”
 • 21. kicsi59 2011. december 21. 11:54
  „Kedves, Drága 15.!
  Ha ez a véleményed, intézd el kérlek, hogy MINDENKI, aki a TE adódat is csalja kerüljön börtönbe! Stadler csak egy, és gyanítom a kicsik közé tartozik! Keresgélj a vezető párt parlamenti sorai között, és légy oly kedves ekkora vehemenciával harcolj ellenük!! Egyébként egyetértek azzal, hogy aki törvényt sért, az landoljon a dutyiban--- de akkor kivétel nélkül mindenki, még a politikusok is. Szerintem Ők elég sok adót csalnak ki tőlem, tőled....”
 • 20. jozko 2011. december 21. 11:45
  „Nincs mit szépíteni- adócsaló.
  A jóember pár száz millát lenyúlt a közösségi pénzből.

  Akik sajnálják, összedobhatnák saját adózott- jövedelmükből az a pár száz millót
  és befizethetnék a NAV kasszájába.
  Ha a kár rögtön és teljes egészében megtérülne - és ilyen, nem csak szóban kinyilvánított össznépi rokonszenv
  nyilvánulna meg Stadler József iránt - talán lenne jogi lehetősége a büntetés enyhítésének...

  És hogy mégse tartsatok teljesen lelketlennek:
  egy füst alatt mellé csuknám az összes hasonszőrű gazemebrt - rengeteg munkahely szabadulna fel!
  Bőven lenne bojtára az öreg juhásznak.
  Ámbár -ha ad a szakma becsületére - sokat még terelő kutyának se venne fel közülük.”
 • 19. DMagóg 2011. december 21. 10:35
  „Ti, élősködő jogalkotók (politikusok) is képtelenek vagytok átlátni, a magatok alkotta szabályokat, lehetetlen betartani, mert ha úri kedvetek úgy tartja, bárkit (már akit akartok), bármikor megfogtok, ám az akaratotoknak képtelenek vagytok érvényt szerezni.

  A betarthatatlan -értelmezhetetlen- szabályaitokat félretéve, a józan paraszti eszem szerint megszedem úgy magamat, amire a szabályaitok betartásával ötven év alatt is képtelen lennék. Nos ebből, amit képesek vagytok rám bizonyítani, azért kapok 5-10 évet. A hülyének is megéri!

  A maga módján, Ő is egy forradalmár. Egy teória, bár lehet, hogy majdan tanítani fogják.”
 • 18. Linka11 2011. december 21. 10:33
  „-Mondja mennyi ismerőssel találkozik ; de mennyivel nem !? A zöme kint várja a karácsonyt és számolgatja a közösből
  szerzett" legális" pénzét.”
 • 17. kontrapista 2011. december 21. 10:31
  „Jobb kezekbe nem is kerülhet a büntetőintézet nagyfai birkanyája. A helyi sajtó készülhet a jövő év Szent Mihály napjára, amikor a valóban szakképzett juhász elszámol a reá bízott juhokkal.”
 • 16. Nyomozo 2011. december 21. 10:22
  „Nem az a baj, hogy Józsi bácsi ott van, hanem az, hogy a többiek nincsenek ott, akiknek ott lenne a helyük. Egyébként szimpatikus kisöreg!”
 • 15. ISD_Avenger 2011. december 21. 09:53
  „Jajj istenem, hát mindjárt elsírom magam!
  "Ő csak adót csalt". Hát <> az én adómból ne csaljon!
  Oda került ahová való!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyen képe hozzá! Ma nyerhet tőlünk egy digitális fényképezőgépet!

Ha december, akkor karácsonyi ajándékosztás a delmagyar.hu-n. Idén sincs ez másképp. Jöjjön, játsszon, nyerjen minden nap! Tovább olvasom