Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Július 7-én elment a lottózóba, de azóta sem tért haza

Kistelek - Kisteleken a fél város keresi már több mint egy hete a 72 éves Horváth Istvánné Puskás Évát, aki július 7-én a lottózóba indult, de azóta sem tért haza.
Csatárláncban járják a várost és a külterületeket több mint egy hete Horváth Zoltán kollégái, barátai és ismerősei. A kisteleki férfi édesanyját keresi, aki július 7-én délelőtt elindult otthonából, azóta pedig senki sem tudja, hol van. A kutatásba bekapcsolódott már a rendőrség és a polgárőrség is, a 72 éves asszonyt azonban sehol sem találják.

– Édesapám évek óta súlyos, ágyban fekvő beteg, anyukám ápolta őt – mondta Horváth Zoltán. – Két héttel az eltűnés előtt édesapám kórházba került, így ha úgy tetszik, anyukám megszabadult a régóta őt nyomasztó tehertől, a mindennapos gondozás lelki és fizikai súlyától. Úgy is tervezte, hogy kicsit pihen, kikapcsolódik.

Horváth Istvánné Puskás Éva
Horváth Istvánné Puskás Éva


Az eltűnés előtti nap estéjén Zoltán még meglátogatta édesanyját. Mivel nagy vihar volt, elment megnézni, hogy rendben van-e a ház. Mint mondta, egyébként is napi szinten kapcsoltban volt két másik testvérével együtt az idős asszonnyal. – Akkor azt mondta, hogy reggel elmegy feladni a lottót, ez minden szombaton rituálé volt nála. Valóban el is indult, a lottózóba azonban már nem érkezett meg.

A térfigyelő kamerák a városközpontban még rögzítették az asszonyt, aki aztán elindult a külváros felé. Szemtanúk ott látták utoljára.

– Mivel nem volt arrafelé semmi dolga, azt gyanítom, hogy a nagy meleg és a terheltség valamiféle zavart okozhatott nála – mondta Horváth Zoltán, aki több mint egy hete megállás nélkül keresi az édesanyját. Még sárkányrepülőről is pásztázták a környéket – eredménytelenül. Szórólapokkal kiplakátolták a környező településeket és a tanyavilágot is, hátha valaki felismeri.

– Amióta édesapám súlyos beteg, édesanyám megszakított minden kapcsolatot a külvilággal, nem beszélt senkivel. Nincs tehát tippünk, kihez vagy hová mehetett. Abban bízunk, hogy valahol befogadták, vagy talált hasonló korú társaságot magának, s ott lehet. Ha viszont járműre ült, akár messzebbre is eljuthatott, ez is lehet az oka annak, hogy a környéken nem találjuk.

Horváth Istvánné Puskás Éva 72 éves, fizikailag és szellemileg is leromlott az állapota. Körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid, ősz haja van. Eltűnése napján kopott, bordó átmeneti kabátot, sötétkék melegítőnadrágot és sötét cipőt viselt. Aki felismeri, hívja a rendőrséget vagy az asszony fiát a 30/406-6589-es számon.

Olvasóink írták

 • 4. 6583 2012. július 20. 19:03
  „Csak azért nem kívánom ezt Nektek is,mert azzal egy másik embernek is rosszat kívánnék. Bár mondjuk,ha Ti tűnnétek el...”
 • 3. szegedivagyok 2012. július 19. 15:43
  „Nem ő nyerte meg a hatoslottó telitalálatát? Múlt héten valaki megnyerte.”
 • 2. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. július 18. 17:27
  „Hannibál lechter II”
 • 1. uborka 2012. július 18. 12:45
  „TEGYÉK MÁR FEL AZ ALFÁM AMIT 2 ÉVE EL LOPTAK, HOGY KERESIK, MERT AZÓTA NINCS MEG ÉS A RENDŐRSÉG SEM ZÁRTA LE AZ ÜGYET, A KOCSIM KERESI EGY HÖLGY A RENDŐRSÉGEN AZ AZ ASZTALA KÖRŰL BAZI NAGY SZEMÜVEGGEL, 2 ÉVE.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önhiki-támogatás: szeptemberben újrakezdik

32 önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került megyei önkormányzat kapott 275 millió forint állami támogatást. Tovább olvasom