Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Június elsejétől két körzeti megbízott szolgál Dócon

Dóc - Immár két körzeti megbízott teljesít szolgálatot Dócon. Baur Zsolt rendőr főtörzsőrmester mellett június elsején szolgálatba állt Juhász Sándor rendőr törzszászlós is. Közben a térségre elrendelt fokozott ellenőrzés májusban is tovább folytatódott.
Június elsején szolgálatba állt Dócon Juhász Sándor rendőr törzszászlós is, aki Baur Zsolt rendőr főtörzsőrmester mellett körzeti megbízotti feladatokat lát el. Lakossági fogadóórát felváltva tart a két körzeti megbízott minden héten szerdán 15 és 17 óra között a dóci polgármesteri hivatalban. A lakosság szükség esetén telefonon is eléri őket a 20/777-13-30-as mobilszámon, vagy a rendőrség ingyenesen hívható 107-es segélyhívó számán keresztül.

A térségre elrendelt fokozott ellenőrzés májusban is folytatódott, melynek célja a helyi lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, megszakítása és felderítése.

Az akció során a rendőrök május hónapban 233 embert igazoltattak, és 121 járművet ellenőriztek. Ennek során az egyenruhások öt olyan autóst szűrtek ki a forgalomból, akik ittasan ültek a volán mögé. Három bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt is elfogtak a rendőrök, közülük ketten az egyik sándorfalvi kocsmából készpénzt és bort loptak. A harmadik személy ellen őzlopás miatt indult büntetőeljárás.

Jogosulatlan kereskedelmi tevékenység miatt négy emberrel szemben intézkedtek és tettek szabálysértési feljelentést. Ők ugyanis egy autóból kikiabálva zaklatták a helyieket és közben vasat és rezet próbáltak gyűjteni.

A térségben a fokozott ellenőrzést a rendőrség a szükséges ideig fenntartja, így az júniusban is folytatódik - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

 • 7. egykettő 2011. június 03. 12:22
  „6.info!! mi köze a példaértékű háznak és tisztségnek a lopásokhoz és zavarásokhoz??
  A faluban nagyon sok idős embert loptak már meg (fogalmam sincs, hogy ki), és ki ne félne, ha ez egyszer megtörténik?
  Ha nem él a faluban, akkor ne ítélkezzen és ne beszéljen olyanokról, amiről nem tud, ha pedig ott él, akkor gondolkozzon el mert ez a "lehetőség mindenki számára adott csak élni kell vele"”
 • 6. info 2011. június 02. 20:55
  „5. egykettő 2011.06.02. 20:38 -netalán tán üldözési mániában szenved valaki?
  Inkább talán be lehetne tekinteni némelyek portájára, hogy itt- ott is rend legyen. Mondjuk egy kerítés, virágos udvar máshol is szépen mutat, de ott aki felelős tisztséget tölt be még példaértékű is lehet. Csak tessék gondolkozni, a körülmények lehetőségek mindenki számára adottak csak élni kell vele.”
 • 5. egykettő 2011. június 02. 20:38
  „Sajnos még mindig azon megy a csámcsogás,hogy ki mit váltott ki, nevetséges. Mi köze van ennek a Polgármester asszonyhoz???de komolyan. Nem az a cél, hogy nyugalom legyen??, Tök mindegy ki van hatalmon, a garázdálkodóktól mindig tartani kell.
  Kedves Kiss Gábor a Délmagyarország napilap nyilatkozatára reagálva, tessék kiköltözni a faluba egy kis időre és majd után átfogalmazódik a senki sem élt rettegésben című kijelentés. Amióta világ a világ, rendszeresen voltak bajkeverők, akiktől félnünk kellett és olykor attól is, mikor ki szól utánunk, vagy mikor kit követnek.
  Ez a mi világunk valami történik és egyből jönnek az okosok, akik olyanról beszélnek, amit soha nem éltek át.
  Sajnos nemsokára elkezdődik a megélhetési bűnözés a világban.....”
 • 4. tuti 2011. június 02. 18:39
  „No ... akkor ha jól értem ... mégiscsak a jobbik parádéjára mozdult meg valami Dócon és a tanyavilágban... nem "magától" ... ej, ej, Polgármester asszony! Ezt sosem érte volna el egyedül, ha a jobbikoson nem handabandáznak a tanyavilágban!
  Én örülök, hogy nőtt a biztonság!!”
 • 3. Domonics 2011. június 02. 18:32
  „Csanyteleken is szét kellene nézniük a teázóknak.”
 • 2. dodó 2011. június 02. 17:56
  „"Tóth Margit dóci polgármester szerint örvendetes, hogy a belvíz miatt lovas rendőrök érkeztek a környékre. - De a településen és a tanyavilágban eddig sem élt senki rettegésben. Akik ezt a pánikhangulatot keltették, például a megyei közgyűlésben, azok nem is dóciak - fogalmazott." (Kiss Gábor Gergő - Délmagyarország napilap
  2011.04.07. 12:33)

  Egy jó polgármester mindig jó a háznál...”
 • 1. Domonics 2011. június 02. 16:49
  „Nyugalom van.Volt értelme a "teadélutánnak".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A praxishoz kamarai tagság kell

Hivatásuk gyakorlásának feltétele, kötelező lett az orvosok számára is a kamarai tagság. Április óta a június 1-jei határidőig 541 új jelentkezőt regisztráltak Csongrád megyében. Tovább olvasom