Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Júniusra kész a margitszigeti uszoda

Június 20-ára elkészül a margitszigeti Széchy Tamás uszodakomplexum, így az Európa-bajnokságot nem fenyegeti veszély. Bár az építők több nehézséggel is szembetalálták magukat, a kivitelező KÉSZ Kft. vezérigazgatója tegnap azt mondta lapunknak: tartják az eredeti határidőt.
Varga Mihály, a KÉSZ Kft. vezérigazgatója és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke terepszemlét tart. Fotó: MTI/Kovács Tamás
A margitszigeti úszó Európa-bajnokság rajtja előtt hat nappal, június 20-án adják át hivatalosan is rendeltetésének a Hajós-uszoda új, Széchy Tamás nevét viselő sportkomplexumát. Elkészült a tízpályás, ötvenméteres úszómedence – ezt kedden már el is árasztották vízzel –, valamint a műugrók és műúszók kismedencéje. Erről tegnap tájékoztatta az újságírókat a helyszínen a Nemzeti Sporthivatal (NSH) és a kivitelező KÉSZ Kft. képviselője.

Ábrahám Attila NSH-elnök a távirati irodának úgy fogalmazott, hogy az eredeti határidőhöz képest semmilyen csúszás nincs, az Eb előtt már versenyeket is lehet rendezni a Széchy-uszodában. A kivitelező KÉSZ Kft. vezérigazgatója, Varga Mihály lapunk érdeklődésére megerősítette: tartják az eredeti határidőt, annak ellenére, hogy az építők dolgát számos akadály megnehezítette. A beruházást várospolitikai viták miatt késve tudták elkezdeni, s az építkezést öt hétig az árvíz is hátráltatta. A március végén vízzel elárasztott medencéket csak április 24-én tudták teljesen felszabadítani, s a munkát a kárfelmérés és a takarítás után folytathatták.

A szegedi alapítású KÉSZ Kft. egy verseny- és egy műugró medencét épít a Margitszigeten, a hozzá tartozó lelátókkal, öltözőkkel, műugrótoronnyal és gépészeti központtal. Varga Mihály tájékoztatása szerint hátra van még a műugró medence burkolásának befejezése, valamint a térburkolás. A KÉSZ által végzett beruházás értéke 1,7 milliárd forint. Ahhoz, hogy június 7-én elkezdhessék a beüzemelést, és 20-ára befejezzék a műszaki átadást, jelenleg is kétszázan dolgoznak folyamatosan a helyszínen.

Keszthelyi Péter, a létesítmény főmérnöke elmondta, hogy két-három hét múlva érkeznek a mobillelátók. Működik a vadonatúj eredményjelző berendezés, tehát a június 13-ától 18-áig tartó vízilabda Világkupán már használható lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatás a gazdasághoz szabva

A közelmúltban kapott Szilárd Leó-díjat a szegedi Dékány Imre professzor, aki főként… Tovább olvasom