Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Júniustól üzemel az SBO

Szeged – Elkészült az új Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály, amely június 2-ától már fogadja a betegeket. Az átadáson államtitkárok, a városvezetés és a megyei egészségügyi intézmények képviselői is jelen voltak.
Egy hét múlva megkezdi működését a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály. Az Új Klinika bal oldalán megépült, helikopter leszállóval kiegészített szárnyat adták át politikusok és egészségügyi szakemberek részvételével.

Horváth Attila Imre fejlesztés-és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár úgy fogalmazott: a szegedi klinikai központ eddig is vezető szerepet töltött be a régióban, az SBO azonban további lehetőség a betegek számára. Kiemelte: a térségbe és Szegedre jelentős kormányzati és uniós forrás érkezik – a több mint 600 millió forintos beruházás 90 százalékát is ebből finanszírozták.

Júniustól üzemel az SBO. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Botka László polgármester emlékeztetett: hosszú évek stratégiájának eredménye az SBO és a szintén hamarosan megnyíló új klinikai tömb. – Ehhez szükséges volt, hogy 2007-ben az országban elsőként megvalósítsuk a teljes egészségügyi integrációt, 38 telephelyet vonva egy irányítás alá – mondta. A forrásokkal kapcsolatosan megjegyezte: a két egészségügyi építkezés 13 milliárd forintos összköltségét az önkormányzat 2 milliárd forinttal támogatta útépítéssel, közművesítéssel és a terület tömegközlekedésbe való bevonásával.

Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár beszédében arra tért ki, hogy a szegedi SBO hozzájárul ahhoz, hogy a hazai egészségügy jobban működhessen. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora pedig hangsúlyozta: a két új szárny megnyílásával immár közel 700 ágyas intézmény áll majd a Semmelweis utcában – ennyi Amszterdam aktív betegellátó kapacitása. Az SBO-val kapcsolatosan pedig megjegyezte: nem baj, ha nem kell ide bejönni. – Kívülről is szép – tette hozzá.

A vendégeknek ezután Pető Zoltán osztályvezető egyetemi docens mutatta be az intézményt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A naivitás több százezres ára

Galambné Bíró Mária két éve kiadta ferencszállási lakását egy rokonszenvesnek tűnő fiatal, 3 tagú családnak... Tovább olvasom