Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Jutalomjáték a Hyppolit Schneidere

Szeged, Szabadka - Magyar és szerb nyelven játszik, rádiózik, filmekben is feltűnik Csernik Árpád, aki Schneider Mátyás vállalkozót alakítja a Hyppolit, a lakájban az újszegedi szabadtérin. Jutalomjátékként éli meg ezt a szerepet.
– Különösebben nem terhelt az a felelősség, ami esetleg felmerülhet a legendás filmmel kapcsolatban. Körülbelül húsz éve láttam utoljára, de nem néztem újra, mert azt gondolom, nem szerencsés, ha az ember onnan les el fogásokat – mondja Csernik Árpád, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színművésze, aki Schneider Mátyást, a fuvarozó céget vezető vállalkozót játssza a Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátékban. A szabadkaiak tegnap mutatták be az 1931-es film története alapján alkotott előadást az Újszegedi Szabadtéri Színpadon, ahol ma még egyszer játsszák 21 órától.

Csernik Árpád nem szeretné Kabos Gyulát utánozni. Fotó: Frank Yvette
Csernik Árpád nem szeretné Kabos Gyulát utánozni. Fotó: Frank Yvette
– Lubickolok ebben a szerepben, jutalomjátékként élem meg. Nem törekszem nagy elődünk, Kabos Gyula utánzására. Érezhető, hogy a néző számára melyek azok a pillanatok, amelyek valóban kedvesek, és ott még jobban összpontosítunk. Szándékos változtatás azonban nem volt a produkcióban – válaszolja a színművész arra a kérdésre, hogyan formálódott a tavaly óta számos alkalommal, Vajdaság-szerte sikerrel játszott előadás.

Nemcsak a teátrumokban, a média világában is otthonosan mozog Csernik Árpád: filmekben vállal kisebb mellék- vagy epizódszerepeket – egyszer Angelina Jolie-val is forgatott. Érdekes tapasztalatnak tartja, hogy beleláthatott egy nagy költségvetésű produkció gyártási folyamatába. 1993-ban főiskolásként lett az Újvidéki Színház társulatának tagja, 2002-ben onnan került a Szabadkai Népszínházhoz, amelynél magyar és szerb nyelvű darabokban egyaránt színpadra lép. Nagy szenvedélye a rádiózás: a szabadkai Pannon Rádióban heti 3-4 alkalommal vezet reggeli műsort. A 39 éves színművész szereti a változatosságot, ezt az is bizonyítja, hogy eddigi pályafutása alatt több mint egy tucat színháznál fordult meg vendégszereplőként. Szegeden korábban csak egyszer láthatta a közönség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többórás torlódás a röszkei határátkelőn

A belépő oldalon egy-, míg a kilépőn háromórás sor alakult ki. Tovább olvasom