Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Kábeltévés áremelés – fejlesztést ígérnek

Német nyelvű csatornákat törölt kínálatából, és előfizetői díjat emelt januártól a T-Kábel. Az év második felétől digitális programcsomagokat ígér a szolgáltató – külön pénzért. A foci- vb-t közvetítő új magyar adót viszont nem sugározza.
Januártól az inflációt meghaladó mértékben emelkedtek a kábeltévé-előfizetési díjak a város nagyobb részén szolgáltatást nyújtó T-Kábelnél. Kerékgyártó György, a társaság képviselője hálózatfejlesztési beruházásokkal indokolta az áremelést. Ennek eredményeként lehetővé válik a digitális műsorszolgáltatás itt is, megbízhatóbb lett a hálózat, és a már működő, nagy sávszélességű internetszolgáltatás is ehhez kötött.
Az új évben megszüntette a cég a német 3sat sugárzását, amit azzal indokolt, hogy az év második felében tervezi a csatorna helyén elindítani a városban a számos adót kínáló digitális programcsomagok sugárzását.

Ezeket dekóderrel lehet majd nézni – pluszpénzért. A fejlesztés előkészítésével magyarázták, hogy a tervezett nyári időpontig sem látható a német kulturális adó. A német kereskedelmi tévé, a Pro7 adását sem tartalmazza eztán a T-Kábel csomagja, helyén a Hálózat Tv adása megy, az éjszakai szexcsatorna, az XXL helyett pedig a Blue Hustlert indítják el. Kerékgyártó elmondta: a csatornák kivételénél azt vették figyelembe, hogy ne magyar nyelvűtől váljanak meg az előfizetők – de így is maradt még két német csatorna.

A T-Kábel nem tervezi az idei futball-vb összes mérkőzésének közvetítésére kizárólagos jogot szerző Sport Klub sugárzását, amit műszaki hiányosságokkal indokoltak. Helyette a digitális csomagban kínált és egyelőre Szegeden még hozzáférhetetlen Sport Klub+ műsorát ajánlják – amely várakozásaik szerint kárpótolni fogja az előfizetőket.
A vezető megjegyezte, hogy mindig végeznek reprezentatív közvélemény-kutatást egy-egy programcsomag-módosítás előtt, amelynek eredményeit figyelembe veszik. Üzletpolitikai megfontolásokra és a műsorszolgáltatóval való megállapodásra hivatkozott Kerékgyártó azzal kapcsolatban, miért nem látható a magyarok túlnyomó része által nézett RTL Klub és TV 2 az alapcsomagban – és miért kell két és fél ezer forinttal többet fizetni annak, aki csak ezeket nézné a II. programcsomagból. A két földi sugárzású kereskedelmi csatorna a tapasztalatok szerint egyébként egy szobaantennával is vehető.


Német csatornák

Szőkefalvi Nagy Erzsébet, a Somogyi-könyvtár igazgatója nagyon hiányolja a programkínálatból eltűnt 3satot és a Pro7-et. – Meglepődtem rajta, hogy nem jön be a két adó. Főleg a 3sat miatt fáj a szívem, ezen ugyanis reklám nélkül élvezhettük a legjobb német kulturális produkciókat: legutóbb épp Mozart-koncerteket láttunk. Mára csak a színvonaltalan német csatornák maradtak: nem jó, ha ebbe az irányba halad a programkínálat alakulása – mondta a németül jól beszélő vezető. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonhat év után letöröltek egy szegedi utcát a térképről

Huszonhat évig szerepelt Szeged utcanévjegyzékében és térképén a Garat utca, ahová hivatalosan senki… Tovább olvasom