Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Kábítószert, lopott kocsit és határsértőket fogtak

Szeged, Nagylak - Határsértőket, lopott kocsit, és kábítószert fogtak szerdán a szegedi és a nagylaki határrendészek - tudta meg a delmagyar.hu.
A szegedi határrendészek hat afgán és egy szerb határsértőt Röszke külterületen, két szerb férfit, pedig Tiszaszigeten lévő Tisza töltésen tartóztattak fel, akikről kiderült, hogy magyarországi tartózkodásukat jogszerűen igazolni nem tudják. A hat afgán személy, melyek közül három felnőtt, két fiatalkorú, egy gyermekkorú, valamint két szerb állampolgár ügyében idegenrendészeti eljárás indult, míg a harmadik szerb állampolgár ügyében beutazási és tartózkodási szabályok megsértésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, mivel az elmúlt évben már megkísérelt jogellenesen hazánkba jutni.

A határsértő elfogások mellett lopott személygépkocsi is akadt fenn a szegedi határrendészek hálójába. Tegnap egy osztrák állampolgár jelentkezett kilépésre a röszkei határátkelőhelyen gyanútlanul, egy osztrák forgalmi rendszámú gépkocsival. Az útlevélkezelő kérdései gyorsan ellentmondásba hozták az osztrák férfit, így alapos ellenőrzést hajtott végre nála. A vizsgálat eredményeként a Schengeni Információs Rendszer segítségével gyorsan kiderült, hogy járművet Franciaországból lopták el, a francia hatóságok a jármű lefoglalását kérik. Az osztrák személy előállításra, míg a BMW 560L típusú személygépkocsi lefoglalásra került.

Eredményesen zárult a magyar-román közös határellenőrzés a napokban a nagylaki határátkelőhelyen, ugyanis egy Magyarországra, belépésre jelentkező bolgár tehergépjárműben közel egy kilogramm kábítószer-származékot találtak a határrendészek.

A tüzetes ellenőrzésre a bolgár sofőr gyanús viselkedése miatt került sor, melynek eredményeképpen a tehergépjármű fülkéje főlőtt a légterelő alatti részben kb. 1 kilogramm fóliába csomagolt, ragasztószalaggal átkötött fehér porszerű anyag került elő (amfetamin). A „Kit Narcotest"-tel történt vizsgálat pozitív eredményt mutatott, majd később a kábítószer kereső kutyák egyértelműen megerősítették a kábítószer jelenlétét. A tehergépjármű Törökországban rakodott, úti célja Dánia lett volna. A bolgár állampolgárral szemben kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemanyag-tolvajokat fogtak a szegedi járőrök

Szeged - Éppen gázolajat akart lecsapolni egy férfi és egy nő egy teherautóból a Horgosi úton,… Tovább olvasom