Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Kakaskukorékolás közel a belvároshoz

Fogadóóra címmel sorozatot indítottunk, hogy pontosabb képet alkothassunk arról, mi történik Szegeden. Ezen a héten az 5-ös körzet, Móraváros és Alsóváros egy része, a Kálvária sugárút-nagykörút-Petőfi Sándor sugárút-Szentmihályteleki utca páratlan oldala által határolt részt járjuk be. Csütörtökön Kardos Irént, a körzet önkormányzati képviselőjét faggatjuk. Kérdezzen Ön is!
Kérdezzen Kardos Iréntől!

Feltesszük a cikkünkben elhangzott kérdéseket a Szeged 5-ös körzet önkormányzati képviselőjének, Kardos Irénnek. Szerdán 14 óráig várjuk az ön felvetéseit is a Délmagyarország Facebook-oldalán, az online@delmagyar.hu címen és a Csörög rovat 30/218-1111-es számán. A Fogadóórán készült online interjúnkat csütörtökön élőben követheti a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapszámunkban adjuk közre.
 

Sétánkat a szegedi 5-ös választókörzetben a Petőfi Sándor sugárút elején kezdtük, de nem jutottunk messzire, már a kispostánál záporoztak a panaszok. – Ide hullik az eperfa gyümölcse, itt erjed a betonon. Büdös, gusztustalan, koszos és csúszós – sorolta Keresztesi Antalné, aki botjával nehezen közlekedik. Fogadóóra című sorozatunkban most Kardos Irén önkormányzati képviselő körzetében jártunk.

Aki biciklivel érkezik, annak is van oka a panaszra. Egy fiatalasszony futott be kerékpárral, mögötte a gyerekülésben kétéves kisfia, Bence ült. – A kerékpártároló szinte megközelíthetetlen. Nincs feltöltve a járda és a bicikliút közti rész, a mélyedésben fagyökerek vannak, ide kellene kikötni a kétkerekűt – mutatta.

A Petőfi Sándor sugárút és a Faragó utca kereszteződése beláthatatlan – panaszkodnak a gyalogosok. Ha a városból kifelé vezető oldalon, közvetlenül a zebra előtt parkol le egy autó, a többi autós nem veszi észre a gyalogost, aki így takarásból érkezik. A parkoló kocsitól a gyalogos sem látja, jön-e éppen autó.
 

Hiányos pad a Szivárvány kitérőben.
Hiányos pad a Szivárvány kitérőben.


Nyugdíjas olvasónk a Csörög rovatban, telefonon közölte észrevételét. Azt kérdezte, mikor hozzák rendbe a Szivárvány kitérőnél, a villamosmegállóban lévő három padot. – Rossz állapotúak, tönkrementek, teljesen használhatatlanok. A Petőfi Sándor sugárúton végig mindet rendbe tették, csak itt nem. A járda is rossz állapotban van – panaszolta olvasónk. Az új hamburgeres mellett lévő egyik pad legfelső léce hiányzik, a másiknak pedig a legutolsó léce tört el az egyik oldalon.

Kibontott kerítés a Kolozsvári téren. A játszótéren üvegszilánkokra panaszkodtak. Fotók: Frank Yvette
Kibontott kerítés a Kolozsvári téren. A játszótéren üvegszilánkokra panaszkodtak. Fotók: Frank Yvette


Itt futottunk össze Bódi Virággal, aki 2009 óta lakik Móravárosban. A fiatal lány éppen strandra indult. – Az tetszik, hogy közel van a belváros. Alapvetően csöndes környék, reggel még kakaskukorékolást is lehet hallani – mondta. Az aktívabb diákéletet hiányolja Virág, aki korábban Barcelonában élt. – Szükség lenne egy közösségteremtő kávézóra, ami idecsábítja a fiatalokat. Alsóvároson jó példa erre a Kapca – tette hozzá.

A Kolozsvári téri játszótéren egy fiatal apuka hintáztatta a kislányát. Megdöbbenve mutatták a játékok közelében lévő összetört üvegdarabokat.

A Szabadkai úton a Cserepes sor felé tartva állandó problémával szembesülünk: rengeteg a szemét. – Az Aldi mögé borítják be ismeretlenek a kommunális vagy ki tudja, milyen hulladékot, nézzék csak meg – mutatott a bolt felé egy középkorú férfi.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyáznunk kell, mit és hol eszünk külföldön

Hiába csak a szemünk kívánja, gyakran olyan dolgokat is megeszünk egy egzotikus országban, amit… Tovább olvasom