Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kamera rögzítette a zálogházi ékszertolvajt - 200 ezer üti a markát, ha felismeri!

Kamera rögzítette a zálogházi ékszertolvajt - 200 ezer üti a markát, ha felismeri!
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a szegedi zálogházi lopás kapcsán.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. március 24-én 10 óra 40 perc körüli időben egy férfi ment be a szegedi Dugonics téren levő zálogházba. Ott kalapáccsal betörte az egyik ékszervitrin üvegét és onnan különféle ékszereket tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár az elsődleges adatok szerint 1,5 millió forint.

A képeken látható elkövető 30 év körüli, átlagos testalkatú, körülbelül 175 centiméter magas, fehér bőrű férfi. A beszerzett kamerafelvételek alapján szürke színű kapucnis pulóvert, sötét színű kabátot, szürke nadrágot viselt, kezére sárga munkavédelmi kesztyűt húzott. A vállán fekete-sárga táskát vitt, továbbá az arca bal fele, a szeme alatt, feltehetően sebtapasszal volt leragasztva. Az elkövető a helyszínről kerékpárral távozott a Tisza Lajos körúton az Aradi vértanúk tere irányába.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámot, vagy a 112-es segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számát.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusig még lehet izgulni a szőlőért

Májusig még lehet izgulni a szőlőért
Kemény fagy eddig nem volt, de az enyhe, esős télnek se örülnek a dél-alföldi szőlőtermesztők. Tovább olvasom