Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Kamerák figyelik a szabálytalankodókat a Dugonics téren

Kamerák figyelik a szabálytalankodókat a Dugonics téren

Szeged - Érdemes nagyon odafigyelni az új közlekedési rendre a Dugonics tér Somogyi utcai részén, illetve a BÁV és a nagyáruház között. A kamerák rendszám beazonosítására is alkalmasak.

Dombai Tünde - Délmagyarország napilap - 2013.03.23. 05:52
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
– Rutinból parkoltam, régebben is mindig itt tettem le az autót. Nem láttam táblát, milyet tettek ki? – ezek voltak a leggyakoribb válaszok, amikor a Dugonics téren szabálytalanul várakozókat faggattuk. A KRESZ-táblák több mint egy hete figyelmeztetnek: a felújított tér nagyáruház és BÁV közötti részére kizárólag az mehet be, aki engedéllyel rendelkezik, árut hétköznap reggel 7-től délig lehet szállítani. A tény, hogy a szabálytalankodók nem találkoznak közterület-felügyelővel vagy rendőrrel, nem azt jelenti, hogy megússzák a büntetést. – A térre 9 kamerából álló térfigyelő-hálózatot szereltek fel, amelyet a rendőrségre kötöttek be. A berendezések nemcsak ellátnak egyik saroktól az utca másik végéig, hanem rendszámfelismerésre is alkalmasak – tájékoztatott az átépítést lebonyolító Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója, Máté Tamás.

Nem kéne, mert sokba kerül... Fotó: Frank Yvette
Nem kéne, mert sokba kerül... Fotó: Frank Yvette

A Somogyi utca új rendjét is érdemes megtanulni: hétvégén és ünnepnapokon kizárólag a gyalogosok és a kerékpárosok mehetnek be a Tisza Lajos körút és Kárász utca közötti részére. Ez alól csak azok kivételek, akik önkormányzati engedéllyel rendelkeznek. A Somogyi utca ilyenkor csak a Zrínyi utca felől a Kárász utcai zebráig járható zsákutcaként. Abból az irányból lehet megközelíteni az egyetem rektori épülete melletti fizetős parkolókat. Ehhez képest a hosszú ünnepi hétvégén egymás után vágtak át az autósok a Somogyi utcán, mindkét irányból szabálytalanul. Szerettük volna megtudni a rendőrségtől, hogy a kamerák beüzemelése óta szabtak-e ki bírságot. A megyei rendőr-főkapitányság a törvényes határidőn belül, vagyis 15 nap alatt ígért
választ.

Az új közlekedési törvény szerint – a türelmi idő leteltével – májustól a várakozni tilos tábla figyelmen kívül hagyása 30 ezer, a behajtani tilos tábláé pedig 50 ezer forintba kerül.

Megváltozott a Tisza Lajos körúton a biciklisek közlekedési rendje is. A kiskörúti szűk járdák miatt a Fekete Sas utca és a Kálvária sugárút, illetve a Petőfi Sándor sugárút között csak az úttesten tekerhetnek szabályosan.

Nem csak az utakon, járdákon közlekedőket figyeli a kamerarendszer. Az Árpád téri kráterben gördeszkázó, bicikliző fiatalokat is látja, akik az új tér „karimáján" és padjain csúszkálnak, ugrálnak.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 101 hozzászólás
Moderálásra küldöm 101. SP 2013.03.26. 19:23

Itt egy turista
anyanyelvén nem tud véleményt nyilvánítani a közlekedés anomáliáiról?

Pl: azerbajdzsáni
yoxsul n?qliyyat

Moderálásra küldöm 100. SP 2013.03.26. 19:10

Arabul írtam, az nem ment át?

Moderálásra küldöm 99. SP 2013.03.26. 18:54

??? ???????

Moderálásra küldöm 98. tucat 2013.03.25. 17:36

97. _csutak_
It was my pleasure indeed! ;)

Moderálásra küldöm 97. _csutak_ 2013.03.25. 17:22

@tucat:
:)
Thanks!

Moderálásra küldöm 96. tucat 2013.03.25. 16:16

94. _csutak_
Felebarátom, Csutak!

A tisztességét, amely Önt a 80. sorszámot viselő böffenetemben említett, néhány ezreléknyi kivétel halmazába emeli, azért sem vitatom, mert régóta figyelem a hozzászólásait, amelyek alapján nemcsak a becsületessége, hanem a kifejtett véleménye is rokonszenvessé teszi Önt a számomra.
Mindemellett sajnos kénytelen vagyok ragaszkodni a sértetten kifogásolt véleményemhez, amelyben a hazai közerkölcsbeli állapotokra utaltam a közlekedési "kultúránk" tragikomikus jelenségeinek a segítségével, s mindezt tapasztalati okokból teszem. De hátha ez jobban megvilágítja az opponálása esélytelenségét: látott már olyan elmeháborodottat, aki bárkinek is elhiszi, hogy a rögeszméi, téveszméi, a szkizoid belső hangjai, hallucinációi és/vagy valótlan víziói az elmebetegsége következményei, és legalább a dilidokinak elhiszi, hogy beteg, s kezelésre szorul? Ugye, nemigen? Látja, én is ilyen vagyok. Kedves is, hogy aggódik, de nem szükséges, mert a szaksegítség… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 95. hawaiiklub 2013.03.25. 14:22

"Rutinból", meg "nem láttam". Már elnézést, de aki nem tud egy tiltó táblát észrevenni, az magára vessen. A felháborodást meg tudom érteni, hogy nem tetszenek a változások. De ez, hogy eddig is így mentem, ez után is így fogok, a tábla meg kit érdekel... Ez felfoghatatlan. Kamerát pont ezért használnak, mert a táblákat "véletlenül" senki nem veszi észre.

Moderálásra küldöm 94. _csutak_ 2013.03.25. 10:23

Bocs a Firefox úgy nézem elküldte még egyszer a már elküldöttet :(

*

@ tucat:
Nem tudom barátom, mivel érdemeltem ki azt a sok szennyet, amit a közlekedőre öntöttél és persze rám?
Mivel részemről, eltekintve a kerékpártól, a közlekedés vezetőként múlt idejű nem értem a célzást.
Nyugodtan merem állítani, hogy eltekintve egy 1984-es Stop táblás bírságért (Éjszaka lett a macisajtból Stop tábla Solt 6-os úti átjáró a shellnél), valamint Baranyi Ferinél kifizetett gyorshajtás, helyszíni bírság 150 Forint 1985 ősze, saját hibám miatt szabálysértési bírságot nem fizetem!
Mint kamion vezető igen, de azt a fleetmanager írásos utasítására, lévén kurrens "theft sensitive" áru miatt (Plazma tévé és társai) biztonsági parkolóig el kellett mennem!
Ha nem teszem és kifosztanak én fizetek.
A bírságot a cég a rendőrségi papír ellenében azonnal kifizette!
Tehát nyugodtan állíthatom, hogy amiket itt leírtál azt a pszichiátria úgy nevezi:
PROJEKTIÓ.
Lefordítom:
Saját magad az önmagadban… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 93. _csutak_ 2013.03.25. 10:00

"Kemény hangú levélben kérte számon a Hajdú-Bihar megyei rendészeti igazgató a debreceni rendőrkapitánytól, hogy miért nem nőttek a bírságbevételek. A birtokunkba került dokumentum szerint korábban elrendelték az átlagösszeg emelését, amit az állomány nem teljesített "megfelelően". Az országos főkapitány egyébként néhány hete lapunk kérdésére határozottan arról nyilatkozott, hogy nincs bírságolási kényszer a rendőrségen.

"Tisztelt Kapitányságvezető Úr! Megvizsgáltattam, hogy a helyszíni bírság összegének emelésére vonatkozó 2013. január 15-ei feladat meghatározásomat követően hogyan alakultak a kapitányságot érintően az átlagbírságok. (...) Utasítom Kapitányságvezető Urat, intézkedjen annak kivizsgálására, hogy a parancsnoki értekezleten meghatározott feladatok a helyszíni bírság átlag összegének emelését illetően hogyan, illetve miért nem kerültek végrehajtásra, valamint a vizsgálat arra is térjen ki, hogy az irányítása alá tartozó állomány az ún. fix bírság… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 92. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013.03.25. 07:43

"A tény, hogy a szabálytalankodók nem találkoznak közterület-felügyelővel vagy rendőrrel, nem azt jelenti, hogy megússzák a büntetést. "
Szerintem előbb-otóbb el jutunk arra a szintre, hogy mindent kamera vesz, ha valamit el<moderálva>ol nem szólnak érte....
Év végén 1 összegbe lerántják a bankszámládról, vagy ha nincs, fizess be 1 millát vazz, vagy add el a házadat...
Most megint a román, meg az <moderálva> szlovák rendszámos jár jól!


101 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...