Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kampány I.: Gyurcsány és a hamisgulyás

Szeged - Tüntetők várták a szegedi nagyáruháznál, a Libri könyvesbolt előtt Gyurcsány Ferencet, aki a decemberben megjelent szakácskönyvét dedikálta.
Gyurcsány a konyhában címmel jelent meg tavaly decemberben a Demokratikus Koalíció elnökének szakácskönyve. A szegedi Libri könyvesboltban dedikálta Gyurcsány Ferenc a könyvet csütörtök délután. Nem annyira ismeri még a Dugonics tér és környéke megújult forgalmi rendjét, hiszen amikor megérkezett, autójával először behajtott az Árpád téri díszburkolatra, majd visszafordult, és máshol parkolt le.

Nagyjából 20 percig folyamatosan aláírt és fényképezkedett az emberekkel. Főleg idősek érdeklődtek a receptjei iránt, nagy volt a sürgés-forgás a könyvesboltban. Transzparensekkel várták a nagyáruháznál tüntetők a politikust, amelyeken többek közt "Bajnai becsinált", "Hamisgulyás Mesterházy módra" feliratok voltak olvashatók.

Szakácskönyvét dedikálta Gyurcsány Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

- Nem volt ez kitalálva, hogy mostanra fog kijönni - válaszolta Gyurcsány arra a kérdésre, miért a kampányidőszakban jelentette meg a könyvet. - Amikor nem volt már nagyon más mondanivalóm, akkor időnként a főzésről írtam a Facebookon. Ez olyan könnyű téma volt. Kiderült, hogy nagyon szeretik. Aztán úgy döntöttünk, hogy nyáron csinálok egy receptkönyvet. Ellazsáltam a nyarat, és mikor kérdezték ősszel, hogy készen vagyok-e, mondtam, hogy nem vagyok kész. Lóhalálában kezdtünk dolgozni - magyarázta a DK elnöke.

Elmondta, a könyv által egy kevés bepillantást enged abba, hogyan él, kik a barátai, kikkel főz. - Egy kedves történet, nem kell ezt túlértékelni. Viszonylag gyorsan főzök, van benne egy csomó intuíció, hogy akkor merre fogok elmenni. A könyvnek a fele nagyjából olyan recept, amiről azt hiszem, hogy még soha senki nem főzte - mesélte.

Az író és olvasói - szakácskönyvét dedikálta Gyurcsány Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Kiderült, nem tartja magát mesterszakácsnak, kint, bográcsban ritkán főz. Bevásárol magának és elmosogat maga után, úgyhogy "a konyhában tök rendben van velem minden, a konyhán kívül már nem annyira biztos". A kormánypártnak nem szeretne savanyúlevest főzni, hogy legyenek nyugodtan vidámak, és csípőset sem főzne nekik, inkább a nyelvével csípdeli őket, nem az ételeivel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos szél, hófúvás várható a megyében - Kossava a hibás

Csongrád megye déli részén viharos széllökések is lehetnek. Ez a 10-15 centiméteres hóréteget megmozgatja, sőt hóbuckákat, hótorlaszokat emelhet. Tovább olvasom