Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Kanadában zenél a Rozsdamaró

Kanadában turnézik május 31. óta a Rozsdamaró zenekar. A Népművészet Ifjú Mestere címmel kitüntetett szegedi együttest a kanadai magyar táncegyüttesek hívták meg, a Rozsdamaró július 5-éig marad.
Kanadában turnézik május 31. óta a Rozsdamaró zenekar. A Népművészet Ifjú Mestere címmel kitüntetett szegedi együttest a kanadai magyar táncegyüttesek hívták meg, a Rozsdamaró július 5-éig marad. Montrealban felléptek már az ottani Bokréta Táncegyüttessel és közös koncertet és táncházat tartottak a Kanadában élő magyarokból álló, népzenét játszó Gyanta zenekarral. Részt vesznek az észak-amerikai magyar tánccsoportok legnagyobb rendezvényén, a torontói Pontozó Fesztiválon, ahol a torontói Kodály, és a montreali Bokréta Táncegyüttest kísérik.

A következő állomás a Niagara-vízesésénél rendezett Cifra Tábor lesz, ahol néptáncosoknak húzzák a talpalávalót. Ez az egyetlen magyar néptánctábor Kanadában, ezért egész Észak-Amerikából érkeznek táncosok és zenészek – tájékoztatott Nagy Gábor, kontrás. Hozzátette: a fellépéseik sikeresek, ők pedig örülnek: „szegedi zenekarként elvihetjük a város hírét a nagyvilágba."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alváscentrum adóssággal: vegye, vigye!

A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből a szegedi városi kórházba költözhet az… Tovább olvasom