Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Kapcsolatfelvétel Québeckel

Szegedre látogatott tegnap Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete, aki Botka László polgármesterrel tárgyalt. Szó esett a biopolisz koncepcióról, a szegedi egészségügyi, élettudományi és biológiai kutatások szerepéről.
Szegedre látogatott tegnap Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete, aki Botka László polgármesterrel tárgyalt. Szó esett a biopolisz koncepcióról, a szegedi egészségügyi, élettudományi és biológiai kutatások szerepéről. A nagykövet megismerkedett a városi fejlesztésekkel is. Szeged nyitott arra, hogy együttműködjön kanadai intézetekkel és cégekkel – mondta a polgármester. Elhangzott: A Szegedi Nemzeti Színház tervei között szerepel, hogy kanadai drámát tűz műsorra.

A nagykövet ígéretet tett arra, hogy felveszi a kapcsolatot azokkal a kutatóbázisokkal, amelyek számára hasznos lehet a szegedi együttműködés. Elősegíti, hogy Szeged partnerkapcsolatokat alakítson ki a francia nyelvű Québeckel – a szándék mindkét részéről megvan. Robert Hage találkozott a Szegedi Tudományegyetem vezetővel, a Kanadisztika Központ munkatársaival, és előadást tartott a kanadai külpolitikáról. Agnes Pust tanácsos Tanuljunk Kanadában címmel előadást tartott az ösztöndíj lehetőségekről. Egy új törvény értelmében Kanadában a külföldi diákok munkát vállalhatnak az egyetemi intézményeken kívül is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentősök vizsgálata

Belső vizsgálat lett a vége a mentőszolgálatnál annak a történetnek, amelyről lapunk keddi számában… Tovább olvasom