Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Kápolnát avattak a nagyfai börtönben

Ökumenikus kápolnát avattak fel a nagyfai büntetés-végrehajtási intézetben pénteken.
Ökumenikus kápolnát adtak át péntek délelőtt a nagyfai börtönben. A Szegedi Fegyház és Börtönben 13 vallási felekezet gondoskodik a fogvatartottak lelki gondozásáról: a kápolnát a kulturális körletrészben alakították ki, a fogvatartottak felújították az ablakokat, a korábbi imaterembe padokat, orgonát, és a különféle egyházak szimbólumait is elhelyezték.

Kápolnát avattak a nagyfai börtönben - GALÉRIA

– Tavaly januárban ítéltek jogerősen öt évre, szinte azonnal Nagyfára kerültem. Huszonnégy éves koromban a házasságkötésem előtt keresztelkedtem meg a református egyházban. Utána azonban elfordultam az egyháztól, nem látogattam az istentiszteleteket, aminek sajnos meglett az eredménye. Bár kislányom született, akit egyházi intézménybe írtattunk be, mégis rossz útra tévedtem. A börtön falai között, az itteni gyülekezet terelt vissza a helyes útra, amiről hátralevő életemben már nem akarok letérni – mondta az avatóünnepség előtt a nagyfai börtönben fogvatartott Török István.

A 37 éves fiatalember elmondta, hogy 25-30 elítélt alkotja azt a kemény magot, akik a heti háromszori istentisztelet mindegyikén részt vesznek. A református egyház a büntetés-végrehajtással együttműködve a legjobb magaviseletű fogvatartottaknak úgynevezett családi imanapot is tart Nagyfán, illetve a szegedi Kálvin téri református templomban, ahol az elítélt együtt imádkozhat, majd tölthet el egy kis időt szeretteivel. – A lányom már 9 éves, és járt már istentiszteleten Nagyfán. Azt mondta, hogy nem ilyennek képzelte el a börtönt, hiszen Nagyfán nincsen annyi rács és betonfal, mint például a Csillag börtönben – mesélte a férfi.

Kápolnát avattak a nagyfai börtönben - GALÉRIA

Az ökumenikus kápolnát Bölcskei Gusztáv református püspök és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szentelte fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zebránál ütötték el a diáklányt

A vakáció első perceiben már meg is történt az első baleset Szegeden. Az iskolából szaladt át az úton a buszmegállóba egy 14 éves lány, amikor egy kisbusz elütötte. Tovább olvasom