Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Karácsony: 1500 forintos legótól a tízmilliós tévéig

Szeged - Az eladó azt mondta, volt már rá példa, hogy egy szülő 75 ezerért vásárolt legót, tegnap "csak" egy 35 ezer forintos vasút kelt el az értékesebb darabok közül.
Az egyik csúcs az a 3152 elemet tartalmazó, 120 ezer forintos szett, amely a Star Wars rajongók álma – a polcon nem találtuk, mert internetes rendelésre kapható. Megtudtuk: sok karácsonyfa alá kerülnek majd interaktív játékok, például kutyák, pónilovak, és a Csótánycsapda nevű társasjáték is népszerű. Ebben egy be- és kikapcsolható bogarat kell kivezetni a labirintusból. Kedvelik még a vásárlók a háromdimenziós puzzle-játékokat, a mágneses építőket, a szivacskilövő pisztolyokat, és a Barbie is örök sláger.

Ajándékmustra a játékok között. A Star Wars-legókért akár 120 ezret is elkérhetnek. Fotó: Schmidt Andrea
Ajándékmustra a játékok között. A Star Wars-legókért akár 120 ezret is elkérhetnek. Fotó: Schmidt Andrea

Idén többet költhetünk

Az Országos Kereskedelmi Szövetség számításai szerint a válság 2008-as kezdete óta idén először fordulhat elő, hogy növekszik a kiskereskedelmi forgalom. Tavaly egy átlagos család 20-23 ezer forintért vásárolt ajándékokat a fa alá, ez az összeg ebben az évben 2-3 ezer forinttal több lehet.

Sokan vesznek ajándékba műszaki cikkeket, többek között táblagépet, okostelefont, e-bookot, játékkonzolt. – A klasszikus szórakoztató elektronikai eszközökön túl várhatóan megnő majd az érdeklődés a kávéfőzők és tartozékaik, a kis háztartási gépek, illetve hölgyvásárlóink körében a lézeres szőrtelenítők iránt – közölte Szánthó Balázs, a Media Markt koncepciómenedzsere.

Az eszközök műszaki sajátosságaitól függően nagy a szórás árakban, táblagépet 12 ezer 900-tól 380 ezer forintig lehet kapni. – A televíziók piacán hasonló a helyzet: egy 16"-os készüléket már 25 ezer forintért is meg lehet vásárolni, ám egy 85"-os, dupla HD felbontású, úgynevezett 4K technológiás televízióért 9 millió 900 ezer forintot kell fizetni. Eddigi tapasztalataink szerint van érdeklődés a nagyobb képátlójú televíziókra, a félmillió és egymillió forint közötti tévék is szépen fogynak – számolt be Szánthó Balázs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kossuth Lajos sugárút: visszaállt a rend

Visszaállt kedden az eredeti forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárúton. Tovább olvasom