Délmagyar logó

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 22°C Még több cikk.

Karácsony Gergely: A panelházak visszabontása a hülyeség csúcsa

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nincs elragadtatva a kormány panelbontásos ötletétől. Összegyűjtöttük Önöknek az előzményeket.
A hülyeség csúcsának nevezte a panelházak visszabontását Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, aki Szegeden mutatta be a pártja Mindenki számít című programját. Szerinte a Paks2-beruházás negyedéből, ezermilliárd forintból a hazai lakásállomány jelentős részét lehetne felújítani és 100 ezer új munkahelyet lehetne teremteni.

Kovács Tamás, a Párbeszéd szegedi országgyűlésiképviselő-jelöltje azt hangsúlyozta, káros a panelházak visszabontása.

Javaslata szerint legfeljebb Vásárhelyen valósítsák meg kísérleti jelleggel, de ne emeljék országos szintre.


A Párbeszéd szegedi fórumán az Együtt politikusai – Nagy Sándor és Györgyey János – is részt vettek.

Egy éve Lázár János miniszter beszélt először arról, hogy vissza kellene bontani a tízemeletes panelházakat az ötödikig, hogy élhetőbbek legyenek. A felsőbb szinteken élők állami támogatással máshová, akár kertes házakba is költözhetnének (2016. április 22.: Menni vagy nem menni? A panel komfortos, a kertes ház szabadságot ad). Orbán Viktor vásárhelyi látogatásán említette a témát: azt mondta, Vásárhely lehet az első település, ahol ezt kipróbálják, de csak ha meg tudnak egyezni az érintett lakókkal.

A lakók egy része nehezen tudja elképzelni, hogyan valósítanák meg a tervet.

Felvetették például, hogy a bontás ideje alatt ki kellene költöztetni az ott maradó lakókat is, hiszen egy építkezés mindig balesetveszélyes, ráadásul a gázt, a villanyt és a vizet is kikapcsolnák.


Az sem tiszta, hová költöztetnének annyi érintett családot. Az alpolgármester szerint azonban a műszaki kivitelezés egyszerűbb feladat lenne, mint a megegyezés a lakókkal.

A lakáspiac mindenesetre felbolydult az ötletre: portálunk is megírta, hogy a visszabontással kapcsolatos részletek még nem ismertek, de a tulajdonosok eladási kedve így is egyre nagyobb a hetedik emelettől felfelé. A legtöbb lakást a tizedik emeleten kínálják eladásra a házgyári épületekben, a legértékesebbek a második emeleti lakások.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iroda nyílik az SZTK-ban, ahol a látásukat elvesztetteken segítenek

Iroda nyílik az SZTK-ban, ahol a látásukat elvesztetteken segítenek
A segítséget a Látássérültek Dél-alföldi Egyesületének munkatársai biztosítják, jövő szerdától… Tovább olvasom