Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Karácsonyi polgárőr bűnmegelőzési napok

Szeged - Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a polgárőrség az idén is részt vállal a karácsonyi nagybevásárlások minél zökkenő mentesebb lebonyolításának elősegítéséből, az ünnepek előtti közrend és közbiztonság fenntartásából.
 Ennek érdekében az Országos Polgárőr Szövetség országos akciót hirdetett "Karácsonyi polgárőr bűnmegelőzési napok" elnevezéssel, amelyhez a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének tagegyesületei is csatlakoztak. A december 12-i akció célja, hogy a bevásárló helyek, piacok, vásárok, vásárcsarnokok fokozott ellenőrzésében való polgárőr jelenléttel, az együttműködő önkormányzattal és rendvédelmi szervek állományával való együttes szolgálatellátással segítsék az alkalmi- és zsebtolvajok, illegális árusítások elleni küzdelmet, illetve a bevásárlást végző lakosság ünnepi közérzetének javítását.

Csongrád megye nagyvárosaiban szombaton a helyi polgárőr egyesületek tagjai a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, az APEH, a BÁH, és a fogyasztóvédelem szakembereivel közösen is járőröznek majd. Délelőtt 9-13 óra között a piacokon, elárusító helyeken - kivétel Hódmezővásárhely, ahol délután van piac -, 14 órától pedig 20 óráig a nagyobb parkolókban, bevásárló központok környékén látnak el szolgálatot a polgárőrök. Természetesen a Mátrix-Police gépjármű-felderítő berendezéssel rendelkező egyesületek aktív közreműködése is várható Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Csongrádon és Kisteleken.

A megye többi, kisebb településén délután 14 és 20 óra között legalább 3-5 polgárőr járőrözik majd a forgalmasabb helyeken, a határ menti községekben pedig a határrendészekkel együtt próbálják útját állni az esetleges törvénysértéseknek. A polgárőrök minden esetben "Polgárőr" feliratú mellényt, vagy kabátot viselnek és az ünnepekig - nem csupán ezen az egy napon - igyekeznek fokozott járőrszolgálatokat szervezni.

Emellett, mivel a karácsony a család, a szeretet ünnepe is, ebben az időszakban - a bűnmegelőzésen túl - vállalnak még karitatív feladatokat is. Segítik a hajléktalanokat, a társadalom peremére sodródott embertársaikat éjszakai melegedőhelyekre jutni, ételkiosztó helyekre irányítani. Lehetőség szerint fokozott figyelmet fordítanak a külterületi szolgálatok ellátására, elsősorban a tanyákon élő, idős, magányos emberekre is. Látogatásukkal, érdeklődésükkel, törődésükkel lelki vigaszt és támaszt nyújthatnak ezen személyek részére.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. december 12. 13:48
    „1. rendőr intézkedik mivel polgári személynek nincs ilyen jogköre :) Tájékozódj ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadtuk a Presztízs Díjakat

6. alkalommal adtuk át csütörtök este kiadónk, a Lapcom Kft. által 2004-ben útjára indított Presztízs díjakat azoknak, akik a gazdasági életben idén a legjobban teljesítettek. Tovább olvasom