Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Karácsonyi üdvözletek: a Jézuskának is küldtek leveleket

Szeged - Két-háromszorosára növekszik decemberben a magánlevelezés: a Magyar Posta szerint még mindig sokan választják a karácsonyi köszöntés hagyományos módszerét, a képeslapot.
December első heteiben jelentősen emelkedett a levélforgalom a postán – még úgy is, hogy egyre nagyobb teret hódítanak az internetes üdvözlőlapok. A „képeslapküldő" címszóra a Google kereső csaknem 1 millió 200 ezer találatot ad.

– Decemberben két-háromszorosára növekszik a magánlevelezés, leginkább a képeslapok küldése a jellemző. Korábban nehéz volt megállapítani a borítékban küldött üdvözletek és a képeslapok közti mennyiségi különbséget, mert a borítékos, színvonalasabb, de drágább szolgáltatást is sokan vették igénybe. Tavaly szembetűnően megnőtt a képeslapok küldése, valószínűleg azért, mert ez kedvezőbb árú – mutat rá a változásra Szerdahelyi Kinga. A Magyar Posta Zrt. szóvivője szerint ebben az időszakban sok olyan levéllel, lappal találkoznak, amelyek a Mikulásnak vagy a Jézuskának szólnak. Ezeket címzés nélkül adják fel, a posta dolgozói pedig Nagykarácsonyba továbbítják, „ahol folyamatosan jelen van a Mikulás".

Üdvözlőlapok. Fotó: Karnok Csaba
Üdvözlőlapok. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi önkormányzatnál sem tavaly, sem idén nem készíttettek ünnepi üdvözlőlapokat a képviselőknek, a városatyák maguk döntenek arról, hogy postáznak-e karácsonyi képeslapokat – tudtuk meg Szabó Sándor kabinetfőnöktől.

– Bízom benne, hogy az emberek legalább karácsonykor visszatérnek a hagyományos, postai úton küldendő üdvözletekhez, hiszen ez sokkal személyesebb, sokkal többet fejez ki, mint egy e-mail – vélekedik Szerdahelyi Kinga.

Szeretetposta Nagykarácsonyban

23. alkalommal nyitotta meg kapuit idén a Szeretetposta Nagykarácsonyban. A Magyar Posta szolgáltatása, amely alkalmi bélyegzést jelent, 1988 óta működik. A karácsonyi posta jelzővel ellátott küldeményeket először Nagykarácsonyba továbbítják – az egész országból –, ahol az adventhez kapcsolódó, hetente változó grafikájú, díszes bélyegzőlenyomattal látják el őket. Idén Domé Eszter grafikusművész készítette a november 27. és december 26. között használt bélyegzők mintáit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad választás a pszichiátrián

Ügyvédeken keresztül tárgyal egymással az ópusztaszeri pszichiátriai otthon igazgatója és eddigi háziorvosa. Tovább olvasom