Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Karácsonyig maradnának

Szeged - Több mint 100 pavilont bontottak már le tulajdonosaik a Mars téren 2006 óta, ki zokszó nélkül, ki „zokszóval" tette. Kevesen vállalják viszont, hogy elmondják a véleményüket a per miatt 3 éve húzódó beruházásról.
Nem ítélik el a várossal perben álló és a Mars téri beruházást megakasztó kereskedőtársaikat azok a vállalkozók, akik 3 éve eleget tettek a bontást elrendelő határozatnak. Az akadékoskodóknak joguk van bíróságra járni, az ilyesmi a demokrácia velejárója – fejtegették.

Két vállalkozóval beszéltem meg találkozót, de utóbb egyikük arra kért, ne írjam le a nevét, mert nem akar magának ellenségeket szerezni. Mindössze annyit mondott el, hogy úgy érzi, rosszul járt, amiért rögtön eleget tett a felszólításnak, és elhurcolkodott. A pereskedés miatt ugyanis nem kezdődött el a nagycsarnok építése, tehát nyugodtan árusíthatott volna tovább.

Mi nem pereskedünk, mert hosszabb távon gondolkodunk – mondja Vida János. Fotó: Karnok Csaba
Mi nem pereskedünk, mert hosszabb távon gondolkodunk – mondja Vida János.
Fotó: Karnok Csaba

Kollégájának, Vida Jánosnak ugyan nem kellett pavilont bontania, de van véleménye a helyzetről. Szerinte az a meglepő, hogy a városvezetés – noha már ezerféle tervet készített a Mars térre – nem tudta jogilag előkészíteni a terepet, és emiatt lehet így elhúzni egy pert. Azt is látta, hogy egyes emberek, akik korábban sose árusítottak, érdekből vásároltak fel bontásra ítélt üzleteket. „Mi nem pereskedünk, mert hosszabb távon gondolkodunk, akár nyugdíjasként is ebből szeretnénk megélni" – beszélt mások nevében is a vállalkozó.

Az élelmiszert árusító Vida Jánosnak is van kellemetlensége az elhúzódó pereskedés miatt: miután úgy volt, hogy most novemberben már elkezdik a régi csarnok piac felőli részének bontását, 25-éig hosszabbították csak meg a szerződését. Azt tartaná méltányosnak, hogy engedélyezzék: hadd árusítsanak a többiekkel együtt még karácsonyig. „A kereskedő egész évben a karácsonyra vár, azért, hogy utolérje magát. Ne most legyen a legnagyobb felfordulás!" – kérte.

Olvasóink írták

 • 10. torjozs 2009. november 16. 11:13
  „Akkor írok már nekik, hogy a hozuzászólásokból moderálják ki a DM nevét, mert az már reklám! Ez így, hülyeség szerintem!”
 • 9. csonakos 2009. november 15. 18:05
  „8. torjozs 2009.11.14. 21:00
  Tudod a reklám az üzlet! Ha itt leírod azt reklámozod és ugye ha jól gondolom nem fizettél érte? Jgos, hogy moderálják!”
 • 8. torjozs 2009. november 14. 21:00
  „De érdekes, a konkurrens online média neve moderálva! Hát, ez van! Mindenki vonja le a következtetést!”
 • 7. IVY 2009. november 14. 11:22
  „Janikám!
  Ez nem kívánságműsor!!!!!”
 • 6. torjozs 2009. november 13. 19:47
  „Még számolni se tud az ujságíró! Nem is volt 100 pavilon a három albontott soron!”
 • 5. torjozs 2009. november 13. 19:39
  „kivágás a <moderálva> egyik hozzászolásából:

  a DM. cikkben megszólaló kereskedő nem is pereskedhet, hisz a Húsoscsarnokban nincs tulajdonjoga! Könnyű neki így nyilatkozni! Az is érdekes, hogy a kedves Fekete Klára, miért nem kérdez tőlünk? Megmondjam? Mert nem adunk neki nyilatkozatot, hisz minden szavunkat kiferdíteni próbálja. A megegyezett kereskedő is elhajtotta oda ahova kell!”
 • 4. tyúkanyó 2009. november 13. 19:26
  „Vida Jánosnak üzenem, mireföl pereskedett volna, hiszen nem is volt tulajdonjoga!!!!!!!!!”
 • 3. tyúkanyó 2009. november 13. 19:20
  „Kedves ocsi1!

  Ha a Te tulajdonodról, és a munkahelyedről lenne szó, akkor Te is harcolnál.
  Különben meg Te egy sz... alak vagy, ha mi vakegerek.”
 • 2. ocsi1 2009. november 13. 18:04
  „1-es. Teljesen egyet értek veled. Mi a francokat akar az a pár vakegér.”
 • 1. spiler 2009. november 13. 16:20
  „azt kell csinálni mint VIR szigetén,ledózerolni mindent aztán majd pereskedhetnek,de közben épül az új.........nevettséges a 2oo millás követelés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállapodott Csongrád megye Szentessel

Szeged - Új műtőblokkot akarnak építeni a szentesi kórházban. A pályázatot a megyei önkormányzat… Tovább olvasom