Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Karády-dalokkal csábít Kapócs Zsóka

Hamvadó cigarettavég, Mindig az a perc… – Karády Katalin legnépszerűbb dalaival érkezik a REÖK-be hétfőn Kapócs Zsóka, aki a csillogó sztárvilág mellett megmutatja a díva emberi arcát is.

A népszerű színésznőt, Karády Katalint idézi meg november 21-én, 19 órakor a REÖK-ben Kapócs Zsóka a Ma a tiéd vagyok című esten. Amellett, hogy a színésznő a búgó hangú sztár, a harmincas-negyvenes évek filmcsillagának legnépszerűbb dallamaival kedveskedik a közönségnek, kevéssé ismert arcait is bemutatja.

„Karádyként szólalok meg, lesznek improvizatív részek is, mesélek életének állomásairól, arról, hogy tizenhat évesen ment először férjhez, megmutatom szerelmeit, és szó esik a dalok születéséről is. Másfél órán keresztül igyekszem őt megidézni. 2008 januárjában mutattuk be a darabot, és azóta töretlen a nézők lelkesedése."

Kapócs Zsóka Karády Katalin szerepében. Fotó: Almási Jonathan Csaba
Kapócs Zsóka Karády Katalin szerepében.
Fotó: Almási Jonathan Csaba

Nem csoda, hiszen olyan dalok csendülnek fel az est során, mint a Hamvadó cigarettavég, a Mindig az a perc, az Ez lett a vesztünk vagy éppen a Gyűlölöm a vadvirágos rétet. A színésznő saját bevallása szerint elkerülhetetlen, hogy egy kapócs zsókás Karádyt lássanak majd a nézők, hiszen minden érzést, amit közvetít feléjük, magából varázsol elő, és nem utánozni akarja a dívát. Sokkal inkább azt képzeli el, bizonyos szituációkat és érzelmeket hogyan élne meg ő maga egy olyan személyiséggel és abban a korban, mint az ünnepelt sztár.
Hobo bemutatja

Lemezbemutatóval egybekötött közönségtalálkozóra várja a REÖK november 23-án 19 órakor a Hobo-rajongókat. A program ingyenes, az est házigazdája Balog József lesz. Részletek a szombati Délmagyarországban.Bár már fiatalkorában is rengetegszer hallgatta ezeket a dalokat, és sokat olvasott a művésznőről, nem az ő ötlete volt, hogy színpadon is megjelenítse. Földessy Margit, korábbi tanára javasolta, mert tanítványa rendkívül emlékeztette Karádyra. Zsóka sokáig úgy érezte, túl nagy falat ez neki, és nem mert belevágni. Mostanra kiderült: jól tette, hogy mégis megpróbálta.

„…A titokzatosság övezte végzet asszonya mítosz eddig kevéssé feltérképezett oldalait ismerhetjük meg. Anélkül, hogy rombolná a legenda fényét, mondhatni, leszállítja kicsit a földre, emberibbé teszi, megközelíthetőbbé. Egyedi, mély orgánuma miatt találó a választás, hogy Karády bőrébe bújjon" – írja róla egy kritikusa.

Kapócs Zsóka elbűvölő előadására jegyek elővételben a Fesztivál Jegyirodában 1200 Ft-os áron kaphatók, a helyszínen, az előadás napjától 1500 Ft-ba kerülnek.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiai napok Pusztamérgesen

Egy évtizede hagyomány a pusztamérgesi középiskolában, hogy egy-egy országhoz kapcsolódó napokat rendeznek, ezen a héten Indián a sor. Tovább olvasom