Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kárászt is láttak a hajózók

Sétahajózás zárta a Százszorszép Gyermekház Barátaink, az állatok elnevezésű táborát. A 36 gyerek megfigyelhette a Tisza élővilágát, és egészen más szemszögből, Szeged „vízi főutcájából" nézhették meg a várost.
Élményekben gazdag órát töltöttek a Százszorszép Gyermekház táborozói a Tiszán Fotó: Schmidt Andrea
Egymás szavába vágva mesélték élményeiket a Százszorszép Gyermekház táborának résztvevői a szegedi hajóállomáson. A 36 gyerek pénteken sétahajózáson vett részt, nagyon sok élménnyel gazdagodtak az egyórás út során. A kishajó a Maros-torkolat és a Boszorkány-sziget közötti utat járta be velük.

– Többször utaztam már ezen a hajón, és mindig nagy élmény nekem – mondta a 4. osztályba készülő Horváth Bencze. Nagyon szereti az állatokat, otthon madárpókot tart. Most pedig egészen közelről figyelhette meg a kacsákat és a sirályokat a Tiszán. Kagylókat viszont nem látott a víz felszínén lebegni. Halász Richárd, és testvére, Vanessza sem most hajózott először a folyón. A kislánynak nagyon tetszettek a vízről látott strandok, a Tiszában úszó kutyusok.

– Útközben nagyon figyeltem a halakat – magyarázta Richárd. – Láttam is egyet, felugrott a hullámok fölé. Azt hiszem, egy kárász lehetett – mondta a kisfiú. Örült annak is, hogy fent, a hajó nyitott fedélzetén kaptak helyet, ott kellemesen fújt a szél, nem volt nagy hőség. Rubinfalvi Petra azt tartotta jónak, hogy nemcsak az élővilágot figyelhették meg, hanem új szemszögből láthatták a várost. A magnóról bejátszott idegenvezetést is nagyon hasznosnak tartotta. A gyerekek különösen a Boszorkány-szigetről elmondottakra emlékeztek, s kikerekedett szemekkel mondták: ott bizony régen még boszorkányokat is égettek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátnő a két Vetsera Mária

Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi barátnők. Furcsa véletlen, hogy nem csak a vezetéknevük azonos,… Tovább olvasom