Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Karnyónéval indul az új évad

Szeged - Már készül az új évad első bemutatóira a Szegedi Nemzeti Színház. Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak, Simon Boccanegra, Memo – ezek várhatók a közeljövőben.
Az előző évadban bemutatott Pipás Pistával szerepelnek szeptember 14-én a Vidéki Színházak Fesztiválján a budapesti Thália Színházban – az egyik televízió rögzíti az előadást. A magyar dráma napjának előestéjén, szeptember 20-án mutatják be a kisszínházban Csokonai Vitéz Mihály vígjátékát, Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiakat. Keresztes Attila rendező szerint ma már elég nehezen dekódolható a darab, de pár perc után rááll az ember. Azt mondta, fergeteges vígjáték lesz, szeleburdisággal és mezítlábas diákhumorral. Karnyót Rácz Tibor, Karnyónét Szabó Gabi, Samut, a fiukat Sorbán Csaba alakítja.

Október 5. és 15. között rendezik a 6. Armel-operafesztivált Szegeden, erre egy historikus előadással, a 200 éve született Giuseppe Verdi operájával, a Simon Boccanegrával készül a társulat. Az 1881-es milánói előadás után fennmaradt egy könyvecske, amely színpadi utasítássorozatot ad, ezt próbálják követni Pál Tamás karmester szerint. A teátrum keddi sajtótájékoztatóján bemutatták a román Vasile Chisiut, aki a címszerepet énekli, és az olasz Stefano Olcesét, aki Fiesco szerepét kapta.

Magyar ősbemutatót az idén is kötelező létrehoznia a szegedi színháznak, amely nagyon más lesz, mint a Pipás Pista: a Memo – A felejtés nélküli ember című „emlék-művet" tűzték műsorra. A bemutatót október 25-én tartják a kisszínházban. Tasnádi Istvánt kérték föl a darab megírására, aki egy forgatókönyvéből alakította ki a szöveget. Bodolay Géza, a Memo rendezője elmondta: három főszereplőre épül a mulatságos helyzetekben bővelkedő produkció. A mindent elfelejtő apa figuráját Jakab Tamás kelti életre, Seres Ervin ápoltat, aki viszont mindent megjegyez, amit lát és hall, Sorbán Csaba játssza, pszichiáterként Kedvek Richárdot láthatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végén nyit a balástyai autópálya-hotel

Fél év csúszással ugyan, de kétezer négyzetméteres, 65 szobás szállodát adnak majd át - egymilliárd forintos a beruházás. Tovább olvasom