Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Karolt hívják, ha segíteni kell

Csongrád megye - Változatos állami szolgálatot vállalt egy éve a szegedi történész, Karol Biernacki. A Lengyel Köztársaság Szegedi Konzulátusát vezető tiszteletbeli konzul munkája alig különbözik a hivatásos diplomatáétól.
Éjjel-nappal bekapcsolt szolgálati telefonján naponta kérnek tőle segítséget Magyarországon bajba jutott honfitársai. Karol meglátogatja a balesetet szenvedett lengyeleket a szegedi klinikán, segít az útiokmányok intézésében, éjjel, telefonon nyugtatgatja a pesti szórakozóhelyen összetűzésbe keveredett lengyel hölgyet - máskor pedig befektetőket kísér és hoz össze helyi politikusokkal, cégvezetőkkel, vagy Lengyelországban elesett, ott eltemetett magyar állampolgár sírja után nyomoz, mert erre kérik az unokák. Most a Szentes mellett a második világháború idején lelőtt repülőgép lengyel személyzetének állítanak emléket a közreműködésével.

Keresse a Délmagyarország/Délvilág szeptember 18-i számában!

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb elsüllyedt hajót emeltek ki

Miután egy három éve elsüllyedt kompot szívós munkával a felszínre hoztak, a szegedi vitorlások folytatják a tápéi téli kikötő megtisztítását a roncsoktól. Tovább olvasom