Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Kártyával lassabban megy a bérletvásárlás

Szeged - Csak sorban állva lehet bankkártyával bérlethez jutni a belvárosban. Pedig hivatalosan több automata is elfogadja a kártyát. A valóságban viszont egy sem.
Csak hivatalosan fogadja el az automata

Jó hír, hogy sikerült megjavítani az SZKT-jegy és bérletautomatáinak többségét, amiről január közepén írtuk meg, hogy majd háromnegyedük nem működik (2015, január 12.: Nyolcból öt jegyautomata nem működik). Most már hat működőképes. A belvárosban az Anna kútinál és az Aradi vértanúk terén állónál az SZKT honlapja szerint lehet kártyával fizetni. Viszont a valóságban mindkét gépen egy cetli figyelmeztet, hogy csak készpénzzel próbálkozzunk. Kettő – a nagyállomáson és a rókusi pályaudvaron lévő – egyelőre nem működik, de igyekeznek mielőbb azokat is használtóvá tenni – közölte Török Mónika.
– Jó napot kívánok, egy havibérletet szeretnék!

– Hétezer forint lesz.

– Kártyával lehet fizetni?

– Nem. Ki van írva. Legközelebb a nagyposta mellett.

Az Aradi vértanúk terén álló, SZKT-logós bérletárusító bódénál hallottuk tegnap délután ezt a párbeszédet. Hogy miért nem lehet kártyával vásárolni, arra az eladó nem tudott felelni. Próbát tettünk mi is – de a Dugonics téri sarki bódéban. Szerencsénk van – gondoltuk –, mivel ott éppen senki nem állt. Viszont nem sikerült bérletet venni, ugyanis ott sem fogadnak el bankkártyát. Így tehát a Vár utcába mentünk, ahol már sor állt, bár két eladó is dolgozott a bódéban. A legtöbben kártyával fizettek.

– Ez elképesztő! 2016-ban egyedül itt lehet bankkártyával bérletet venni az egész belvárosban – háborgott egy nő, aki éppen végzett a vásárlással. – Nem, az ügyfélszolgálaton is lehet, a Deák Ferenc utcában. Ha van ideje kivárni a sort – javította ki egy sorban álló férfi.
Az Aradi vértanúk terén elhelyezett automatánál sem nem lehet bakkártyával fizetni. Fotó: Karnok Csaba
Az Aradi vértanúk terén elhelyezett automatánál sem nem lehet bakkártyával fizetni. Fotó: Karnok Csaba

– Én többnyire idejövök. Már megszoktam, hogy csak itt lehet kártyával fizetni. Ha nem váltónapon jön az ember, viszonylag gyorsan lehet végezni, de most se álltam sorban 5-6 percnél tovább – mondta el Újvári Ferenc.

Megkérdeztük az SZKT-t is, hogy miért nem tudunk kártyával havibérletet venni a legtöbb elárusítóhelyen a nagykörúton belül. Török Mónika, a cég közkapcsolati főmunkatársa elmondta, a Vár és a Deák Ferenc utcain kívül minden belvárosi bérletárusító helyet viszonteladó működtet, akiket nem lehet kötelezni a bankkártyák elfogadására.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok gyalogos autóst győz

Sok gyalogos autóst győz
Lassított vagy megállt a belvárosi zebrán áthaladók előtt a legtöbb autós Szegeden. Tovább olvasom