Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Kása Tibornak elege lett a rossz pálinkákból

Domaszék - Szilva- és cigánymeggyborával arany-, birs- és golden almából készült pálinkájával pedig bronzérmet szerzett egy nemzetközi versenyen a domaszéki Kása Tibor, aki azért kezdett el pálinkát főzni, mert elege lett a rossz minőségű italokból.
A domaszéki Kása Tibornak elege lett a rossz minőségű pálinkákból, ezért maga kezdte főzni az italt. Azóta sikert sikerre halmoz. 2012-ben a keceli pálinkaünnep országos pálinka-, törkölypálinka és párlatversenyére lepotica szilváját nevezte, amiért meg is kapta az aranyérmet 199 nevező közül, a legjobb bérfőzött pálinka kategóriában.

– Tavaly pedig a Magyar kajszi sárgabarack-pálinkát és az Irsai Olivér szőlőpálinkát neveztem, amelyek aranyérmesek lettek, illetve megválasztották őket a Kárpát-medencei régió második legjobb sárgabarack-, illetve szőlőpálinkájának – mondta Kása Tibor.

– A kiváló minőségű pálinkához a jó főzési szaktudás mellett elengedhetetlen a nagyon jó minőségű cefre elkészítése. Az étkezési minőségű gyümölcs kimagozása, ledarálása után zárt erjesztéssel és állandó hőfokon kell a cefrét erjeszteni. A kierjedés után pedig rögtön ki kell főzni, de az sem mindegy, hogyan – mondta a hobbiborász és hobbi-pálinkafőző. A domaszéki férfi 2007 óta borászkodik, pálinkával pedig 2009 óta foglalkozik.

Egészségünkre! Kása Tibor elárulta, jövőre kökénypálinkával indul a versenyen. Fotó: Frank Yvette
Egészségünkre! Kása Tibor elárulta, jövőre kökénypálinkával indul a versenyen. Fotó: Frank Yvette

A közelmúltban a IV. Nemzetközi Gyümölcskészítmények Versenyén és a III. Pálinka-, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupán szilva- és cigánymeggy-borával arany-, birs- és golden almából készült pálinkájával pedig bronzérmet szerzett. – Hat év munkájának gyümölcse az elismerés és a bor. Most lett tökéletes a recept – mutatta a díjnyertes nedűt tartalmazó palackot a pincében. Az ital annyira könnyed és gyümölcsös, hogy szinte alig tűnik fel, az ember bort iszik.

A birs- és almapálinkát is megkóstoltuk. Amíg az ital illatát élveztük, Kása Tibor elmondta, a birs az egyik legdrágább pálinka, hiszen 100 kiló gyümölcs három liter pálinkát ad. Elárulta, jövőre kökénypálinkával indul a versenyen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferencszállás 10 milliója

Ferencszállás 10 millió forintos fejlesztési támogatást kapott - tájékoztatott a polgármester, Jani János. Tovább olvasom