Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Katasztrófák és veszélyek

Csongrád megye 60 százaléka folyamatosan árvíz-veszélyeztetett területnek minősül. Az utakon bármikor karambolozhat egy veszélyes anyagot szállító jármű.
Természeti és civilizációs veszélyeknek vagyunk kitéve. A 2000-ben alakult Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság feladata, hogy jóval azelőtt tudjon egy potenciális veszélyforrásról, mintsem az elérné a megye határát.

– A Tisza és a Maros egyidejű áradásakor sokkal nagyobb veszélyben vagyunk, mint a mindig árvízzel fenyegetett Hollandia. Csongrád megye hatvan százaléka árvíz-veszélyeztetett területnek minősül – mondta Kató Sándor ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese. – Ami vízzel kapcsolatos, mindenre fel vagyunk készülve. Ha menteni kell az embereket, megfelelő számú autóbusz áll rendelkezésünkre, és kollégiumokban el is tudjuk helyezni őket – mondta Huszár Tibor alezredes, a polgári veszélyhelyzet-kezelési osztály vezetője.

Veszélyes lehet egy mérgező anyagot szállító jármű balesete is. A határtól számítógépes rendszer segítségével követik az ilyen jármű útját, amíg el nem hagyja a régiót. – Legutóbb 2004-ben az ásotthalmi úton történt egy ilyen kamionbaleset. Szerencsére nem lakóterület környékén, ezért nem kellett embereket mentenünk – mondta Kató Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbaúton jártunk a nyereményautóval

Igen kellemes modellnek bizonyult lapunk nyereményjátékának fődíja, a 3,2 millió forint értékű… Tovább olvasom