Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Katasztrófaturisták a Sárgán - Jenci küzd, mint disznó a jégen

Szeged - Még mindig vannak, akik a Sárgán maradtak a Tisza magas vízállása ellenére. A vízirendőrök rendszeresen ellenőrzik az elárasztott területeket.
– Csak a kutyákat jöttem megetetni – mondta egy férfi tegnap délelőtt a Sárgán. Ez az egyszerűnek tűnő feladat mostanában komoly felkészülést igényel, az elöntött területen fekvő házakat csak csónakkal lehet megközelíteni. Balla Józsefnek a cigarettája fogyott el. – Majd jönnek a srácok, ők kivisznek – mondta. Több házban kutyák jelzik hangos ugatással az illetéktelenek érkezését. Terbe Jenci szerint, aki mint fogalmazott, tizenkét éve küzd a Sárgán, mint disznó a jégen, újjáéledt a katasztrófaturizmus.

Víz alatt a Sárga. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Csónakos túránk során találkoztunk Szabó Lászlóval is, aki korábban egy ismerőse kutyáját, Buksit próbálta kimenteni a megáradt Tisza fogságából, de végül őt kellett kihúzni a vízből. A mentőakció balul sült el, ő is és a kutya is beleesett a hideg folyóba. A jó kedélyű férfi most nem kutyát, hanem értékeket ment, barátait viszi be csónakon a házához, hogy kipakolják az értékesebb használati eszközöket.

Víz alatt a Sárga. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

– Az illetékességi területünk kilépett a medréből. Az elárasztott házak vízijárművekkel könnyen megközelíthetőek, ezért a rendőrséggel együttműködve közös szolgálatot látunk el a területen – mondta Gézárt Attila hadnagy. A Tiszai Vízirendészet Szeged Rendőrőrs őrsparancsnoka hozzátette, a csónakkal közlekedők jogszerű tartózkodását tudják ellenőrizni. Értéket ne hagyjon senki a házban. Megtudtuk, ha Tisza vízállása eléri a 850 centimétert, azaz a harmadfokú készültség szintjét, akkor már senki nem mehet be, csak a védelemvezető engedélyével lehet megközelíteni az üdülőtelepet.

Olvasóink írták

 • 6. tol 2013. április 20. 23:52
  „nagyon jó cím! Gratulálok! Végre nem egy szokványos zsurnaliszta sablon!”
 • 5. 48as 2013. április 20. 21:23
  „T. 3.ferike75 2013.04.19. 23:06

  .....hogy neked mennyi eszed van. Gratulálok!”
 • 4. babar 2013. április 19. 23:15
  „Orbán a hibás! Ezért is!
  Meg csakazértis!”
 • 3. ferike75 2013. április 19. 23:06
  „hajra Tisza nem kell az arterbe epitenni”
 • 2. 48as 2013. április 19. 22:38
  „Aztán mit tesz a katasztrófa szolgálat, továbbá az Önkormányzat az ingóságok védelmében. Az építményadót azért jó behajtani olyan ingatlanokért amit se elérni, se használni, se értékesíteni nem lehet. Hány száz vagy ezer van ezekbôl a Tisza mentén?

  Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország! Minden nagyon szép. Minden nagyon jó.”
 • 1. IVY 2013. április 19. 14:41
  „L. Árpi! Neked nem kell kívül meszelned, csak belül! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyében is ellenőriznek

Csongrád megyében is fokozottan ellenőrzik a gyorshajtókat az európai Tispol akció keretében - április 18. és április 20. között. Tovább olvasom