Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Katona Gyula: Mindszenti Tisza

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
Fotó: Tésik Attila
– Képviselőként persze egész Szegedet említeném. A gyerekkori romantika mégis inkább a mindszenti Tisza-parthoz fűz – mondja Katona Gyula szegedi önkormányzati képviselő. – Életem első éveiről rögtön Mindszent jut eszembe. Felidéződik a rengeteg élményem, amelyeket a nagyszüleimnél szereztem, valamint az általános iskolás korom. Gyakran visszajárok nyári időszakban a mindszenti folyópartra, bár az nagyon zavar, hogy ebben az évben még szinte használhatatlan volt az ottani strand és az üdülőterület.

– Csónakázni is borzasztóan szeretek, van is egy saját csónakom. A vízparthoz hozzátartozik a kempingezés és a családi kirándulás. Élettársammal és a két lányom családjával, a négy unokámmal kelünk útra legtöbbször. Közben mindnyájan biztonsággal megtanulnak úszni, megismerik a Tiszát, együtt evezünk. Estefelé társas vacsorákra gyűlünk össze a víz mellé.

– Mindszenten maradtak még iskolatársaim, barátaim, kollégáim és családi kapcsolataim. Visszajárok hozzájuk látogatóba, utána rendszerint a partra telepszem horgászni. Közel a töltés, kellemes a strand. A Tisza júliustól egészen augusztus közepéig a leggyönyörűbb. Huszadika után már ki kell fogni a napos időt, hogy látszódjon az igazi szépsége. Közel van Mártély – egy-egy rövid kiruccanásra. Ebből is kitűnik, én legjobban itthon, Magyarországon érzem magam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A körforgalom hangsúlyos üzenő felület

Megszerettük a körforgalmat! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kilencvenes évek óta nő a… Tovább olvasom