Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Kátyús és keskeny a Hosszú utca

Szeged - Túl keskeny az úttest a Hosszú utcában – panaszolta olvasónk. Egy ott lakó szerint néhol már akkorák a kátyúk, hogy ha nem vigyáznak, kitörhet az autó kereke.
Nem biztonságos a béketelepi Hosszú utcában közlekedni, mert keskeny az úttest, rossz a padka, és sokan járnak ott autóval, kerékpárral is az 5-ös útnál lévő bevásárlóközpontokhoz – panaszolta olvasónk lapunk Csörög rovatában. Úgy látja, sokszor olyan teherautók is behajtanak az utcába, amelyeknek nem szabadna, hiszen tábla jelzi, hogy maximum 3,5 tonnás járművel lehet behajtani, kivéve akinek ez az úti célja.

Az autósok csak egymás hegyén hátán férnek el a kis forgalomra tervezett utcában. Fotó: Schmidt Andrea
Az autósok csak egymás hegyén hátán férnek el a kis forgalomra tervezett utcában. Fotó: Schmidt Andrea

Javításra vár

A Hosszú utca is szerepel a javításra váró útfelületek listáján – közölte Kósa János a szegedi önkormányzat városüzemeltetési irodájától. Ez a lista egyébként több mint száz utcát tartalmaz. Arról, hogy az útalapban rendelkezésre álló összeget melyik utcákra költik, minden évben a városüzemeltetési bizottság dönt.

– Van olyan kátyú, amelyik tényleg annyira veszélyes, hogy kitörhet tőle az autó kereke. Nem veszik észre a vezetők, főképp az esti sötétségben. Reggeltől estig nagy a forgalom, kamion is jön időnként – magyarázta Varga Imre, aki éppen a műszaki vizsga előtt álló autóját vizsgálta, amikor találkoztunk. 18 éve lakik a Hosszú utcában, és úgy emlékszik, csak egyszer javították az utat, amikor még garanciális volt. A férfi édesanyja szerint olyan nagy a forgalom a Hosszú utcában, mint a városban. Hiába a 30 kilométer/órás sebességkorlátozás, azt sokan nem tartják be – mondták.

A probléma nem új, több mint öt éve írtunk arról, hogy egérútnak használják az utcát az 5-ös főúthoz és az áruházakhoz. A nagy szegedi szennyvízberuházás részeként aszfaltozták le.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony: 1500 forintos legótól a tízmilliós tévéig

Az Országos Kereskedelmi Szövetség számításai szerint az idén egy átlagos család 2-3 ezer forinttal… Tovább olvasom