Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Kávézás, filmezés, tanárképzés

Októberben lesz tízéves a Grand Café. A szegedi művészmozi az elmúlt években a tanárok képzését is felvállalta. Most együttműködést tervez a Belvárosi mozival.
A hamarosan tizedik évébe lépő Grand Café kezdettől olyan összművészeti helyszínként és kulturális találkozóhelyként működik, ahol teret kapnak az igényes mozifilmeken kívül a kiállítások, koncertek és irodalmi estek is. Az évek alatt egyre tágabb körből sikerült megnyerni korrekt partnerként, sokszor ötletadóként az egyetemi tanszékeket, hallgatói csoportokat, könyvkiadókat, nagykövetségeket, nemzeti kulturális intézeteket, fotósokat, képzőművészeket. A fél évre előre megtervezett tematikus hónapokhoz filmeket a forgalmazóktól és a Nemzeti Filmintézettől kapnak, a kölcsöndíjakat minisztériumi támogatásokból, pályázatokkal elnyert pénzekből, valamint a kávézó és a mozi bevételeiből fedezik.

Az elmúlt négy évben emellett egy új középiskolai tantárgy, a mozgókép és médiaismeret tanárainak képzését is felvállalták – száz pedagógus került ki a „kezük alól". – E tantárgy célja a gyerekek vizuális kultúrájának fejlesztése, hogy elkerüljék a mozgóképes manipulációt és felismerjék az igazi értékeket – mondta Erdélyi Ágnes. A Grand Café vezetője elmondta: a közeljövőben filmes alkotóműhelyt is szeretnének beindítani, illetve együttműködésre készülnek a Belvárosi mozi új vezetőjével, Boros Gyulával. – A két mozi nem konkurál, inkább erősíti egymást – tette hozzá a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb házi kedvenc ügye borzolja a kedélyeket Baktóban

A baktói kiskertekben mindenre lőnek, ami mozog, legyen az macska, kutya, madár vagy ember. A… Tovább olvasom