Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

KDNP: megszépítjük az átlagember hétköznapjait!

Szeged – Akár a kormánytöbbséggel szemben is megpróbálják megakadályozni az egyneműek élettársi kapcsolatának törvénybe iktatását – jelentette ki Rubovszky György KDNP-s politikus Szegeden.
– Rendszertelen világot örököltünk, amiben rendet kell tennünk, ez pedig sokak ellenállását kiváltja. A támadások Magyarországról indulnak, az európai baloldallal és egyes médiumokkal együtt visszatérnek hazánkba. Ez az „összehangzó" támadás csak a radikális jobboldalt erősíti meg – mondta Harrach Péter, a KDNP országos alelnöke, parlamenti frakcióvezető Szegeden kedden délután. Harrach szerint a KDNP felvállalt feladata az átlagember hétköznapjainak szebbé tétele. Ezért képviselték például a munkaadókkal szemben a munkavállalók érdekeit és ezért javasolják például a kártyás mérőórák bevezetését is, amivel előre kalkulálható a szolgáltatói díj.

Rubovszky György, a mentelmi bizottság vezetője visszautasította azt az ellenzéki vádat, hogy a kétharmados többség nem hallgatja meg a többi pártot, ugyanis szerinte a Fidesz a KDNP-vel demokratikusan irányít. Beszélt arról, akár a kormánytöbbséggel szemben is megpróbálják megakadályozni az egyneműek élettársi kapcsolatának törvénybe iktatását, mert számukra evidancia, hogy a család férfiból, nőből és gyerekekből áll.

Kalmár Ferenc a KDNP szegedi országgyűlési képviselője közölte, hogy Marosvásárhelyen a Székely Nemzeti Tanács Gábor Áron-díjjal tüntette ki az Európa tanácsi magyar delegációt. Beszélt arról is, hogy Szegeden a KDNP-nek köszönhető a kismamabérlet és a rakparti ingyenes parkolás is, mert a párt Szegeden is a „polgár oldaláról próbálja a politikát értelmezni."

Kedd este tartják egyébként a párt tagjai a hagyományos kereszténydemokrata vacsorát.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. tom_peris 2012. március 21. 23:22
  „Ja meg képzett papok örzik majd az emberek erényeit, sőt a hálószobákban rátörnek az emberre ha véletlen házasság előtt szeretne a partnerével eltölteni pár boldog órát...

  Ha így szépítik akkor csak azt tudja az ember kívánni hogy szépítsék maguknak, otthon, egyedül...”
 • 46. zehn 2012. március 21. 15:40
  „Néztem,hallgattam Parragh úr parlamenti hozzászólásait. Miért jó a fidesznek,hogy égeti magát szenilis,motyogó, zavart vénemberekkel? Ennél jobban már csak Semjén úr veri ki a biztosítékot azzal, hogyan lehet ennyi pénzt keresni a bólogatással. Persze az is lehet,valami betegség miatt jár a feje függőlegesen le-fől. Akkor meg miért nem viszik orvoshoz?”
 • 45. alfa258 2012. március 21. 11:40
  „Helyes, tegyék azt oly módon, hogy tűnjenek el oda ahova 60 éve jöttek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nehogy már azt is megszabják, kivel akar a pógár k.......ni...............röhej”
 • 44. papika56 2012. március 21. 10:31
  „A KDNP párt egy ál szenteskedő vén majmok egyesülete . Ki-kivel él ? v. szüzen megy férjhez --MI KÖZÜK HOZZÁ ???
  Nézzenek már elősször szét a saját házuk táján !
  Hány pedofil pap van ? hányat nem lepleztek még le ??Hány meleg pap van köztük ??v. tiltott pap-apáca kapcsolat , v. katolikus papnak gyereke van pl. egy ájtatos hívőtöl ?? EKKORA képmutatást !!!
  Ez a Kalmár pedig húzzon haza romániába --ott ossza az észt ! NE itt !!”
 • 43. Lámpion 2012. március 21. 10:12
  „Politikusi nyáladzás.
  Azzal, hogy ezt-azt nem hagyok tönkretenni, még semmit sem szépítek meg!”
 • 42. papika56 2012. március 21. 10:09
  „T. Harrag úr !
  Egy módon tehetik boldogabbá a nép fiait --ha elhúznak a pi@ába ! a fityesszel karöltve !
  Elég kárt tettek az országban , még többet a kisembereknek , kapkodó, dilettáns, barom , EU és ember ellenes törvényeikkel !”
 • 41. macs 2012. március 21. 10:08
  „38. igazságkereső,
  tudod akkor lesznek itt nyugat-európai bérek, ha a cégek olyan termékeket és szolgáltatásokat fognak előállítani, nyújtani, melyek árában a magasabb béreket el lehet ismertetni. Ehhoz magasan képzett munkaerő, innováció, oktatás kell. Az utóbbi időben sajnos sok minden ellen megy ennek az elvárásnak.
  Az emberek anyagi és lelki biztonságához nagyon kellenének a stabil munkahelyek. A jelenlegi helyzetben sok minden történik, ami éppen a munkahelyek stabilitása ellen hat.
  Ja, és attól, ha Gyurcsányt felelőségre vonják, mi fog megváltozni? Lesznek munkahelyek, százával jönnek majd az FDI-k, és a magyar cégek tömegesen felcsatlakozhatnak hozzájuk, ezzel munkahelyek ezreit hozva létre?
  A munkanélküliség évek óta stagnál, nincsenek új munkahelyek, ennek valami okának kell tennie, vagy tévedek?”
 • 40. Együgyű 2012. március 21. 09:57
  „,,KDNP: megszépítjük az átlagember hétköznapjait!"
  A szenteskedő, nemzetieskedő, atyai automatikus szavazógépezet teljesen lejárata magát már 2 év alatt!
  Jézus, ha látná, mit csinálnak, a parlamentben már hányna is. Érdemi országot előbbre vivő munkájuk az nincs. Csak a saját érdekeik számítanak. Kíváncsi lennék ara, hogy a valódi szavazóik száma mennyi? Biztos nem csalódnék a vélekedésemben. Az összes párt ezt igaz nem akarja tudni. A párt finanszírozás ugye a nehéz gazdasági, ország helyzetben sem fontos. Pedig ha a pártok csak a tagjaik tagdíjából állnák, a költségeiket akkor az államháztartás kicsit fellélegezhetne. Persze ne a nép adja a pártok tandíját hanem a tagjaik a tagdíjat!! Megspékelném még az egyházak részére adott állami támogatások megvonásával. Bevételeik 27%-os
  meg adóztatásával. (Az igazi hívőknek kellene eltartani őket!) Persze nem stadionok, football csapatoknak és egyéb most nem ildomos dolgokra kellene költeni. Például az üzemanyag árak csökkentésére? Ja, vezérünknek az a kedvence és a hobbija!
  "Rá kellene már bízni az emberekre, mit akarnak..."
  OFF.”
 • 39. macs 2012. március 21. 09:54
  „"Rendszertelen világot örököltünk, amiben rendet kell tennünk, ez pedig sokak ellenállását kiváltja."
  Honnan tudják, hogy a világ rendszertelen? Honnan tudják, mi a rend? Ki kérte fel őket rend csinálásra?
  Amennyiben úgy vélik, hogy mindenki renitens, aki nem úgy gondolkozik, cselekszik, ahogy azt ők helyesnek tartják, akkor nagyon el vannak tévedve.
  A középkorban jó esetben csak börtönbe zárták, rosszabb esetben máglyára küldték azt, aki úgy gondolta, hogy a Föld gömbölyű és nem a Világmindenség középpontja. Most mit szeretnének csinálni?”
 • 38. igazságkereső 2012. március 21. 09:49
  „Tulajdonképp egyet lehet érteni a cikkben leírtakkal, csak egy nagyon fontos dolog azért kimaradt: a hosszú évek óta létező nyugat-európai árakhoz illene már végre - a nagy lenyúlások összegeit, milliárdjait visszaszerezve!!- nyugat-európai szintű munkajövedelmeket adni a dolgozóknak, hogy a számlákat valóban ki tudják fizetni, mert az előre fizetős szolgáltatói órák is a látványtervezés kategóriájába tartoznak, mint napjainkban annyi minden más! Persze ehhez nem ártana a magyar társadalom jelentős részének felnőni szellemileg,hogy ne lehessen ezt a társadalmat az"orránál fogva vezetni"!! Sajnos akkor, amikor sokak IQ-ja a cipője méretével egyezik meg- és ezért nem látták a 2006-tól bekövetkező országhanyatlás egyértelmű jeleit!!- bizony a 2/3-os többséggel megválasztott kormánynak nagyon sokat kell tennie, de azt kérni lehet, hogy ne habozzon megtenni mindazt, amit meg lehet tenni ennek a pénzügyileg elnyomorított országnak az anyagi és lelki biztonságának megteremtéséért! Itt az idő a Gyurcsány-klientúra felelősségre vonásának, mert több millió ember nem "szívhatja" meg az ő ámokfutásukat, miközben még ma is esztelenek módjára viselkednek a magyar néppel szemben!!”
 • 37. Kisg 2012. március 21. 07:54
  „Rá kellene már bízni az emberekre, mit akarnak... Egy melegházasság sokkal harmonikusabb lehet, mint egy hagyományos alapokra épülő férfi-nő házasság, de hát mindig voltak olyanok, akiknek a látszat számított, az, hogy mi rohad alatta, nem... (Rossz házasság, házastársi agresszió, válásra nincs pénz, vagy az egyik fél nem akarja, hát persze, hogy egy ilyen, a gázai övezethez hasonló környezet a gyereknek sokkal jobb, mint pl. ha két meleg férfi ad otthont neki, ahol béke és szeretet uralkodik.) Meg lehet nézni a statisztikákat: a házasság mint hivatalos intézmény, egyre kevésbé népszerű, inkább az élettársi kapcsolatot vagy az egyedüllétet preferálják az emberek. A KDNP-nek üzenem, hogy előbb hozzák vissza a régi alapokat - a családfő dolgozik, az ő fizetéséből el lehet tartani egy akár négyfős családot, az anyuka otthon van a gyerekekkel, gondozza őket, főz rájuk, nevel, ellátja a háztartást. Na, ez a család. Az nem, amelyik papíron ugyan létezik, de mindkét szülő annyit robotol, hogy szinte idegenekként élnek egymás mellett, vagy éppen egyik sem dolgozik, és a nyomor miatt állandó a feszültség, a veszekedés, a stressz. Ilyenben nőttem fel (két idegen egymás mellett - FÉRJ, FELESÉG -, semmi közös nem volt bennük), állandó veszekedések, komoly neurózis már gyerekként, na én ezek után döntöttem úgy, hogy nem kell papír. Szeretet kell, tisztelet és odafigyelés.”
 • 36. zehn 2012. március 21. 07:39
  „Hiszem, hogy megszépíthetik! Akkor, ha ez a mesterségesen életben tartott gittegylet eltűnik a politikából, igaz hívő tagjai /vajon hányan lehetnek? / visszatérnének a tornyok alá lelkeket ápolni.”
 • 35. Beroesz 2012. március 21. 06:18
  „"KDNP-nek köszönhető a kismamabérlet és a rakparti ingyenes parkolás is"

  Az SZKT vezére a minap telezokogta az MTI-t hogy mennyire elapadtak a cég bevételei, bizonyára az ő is köszöni az ingyenes parkolásból adódó költségvetési lyukat. Majd ha járatszám-leépítésről álmodik, akkor Kalmár úrhoz irányítjuk.

  "átlagember hétköznapjainak szebbé tétele"
  Uhhh... Teljesen átlagos vagyok, az én napjaim szépsége és a KDNP tevékenysége között mégis csak nagyon kevés összefüggést látok.”
 • 34. bambinaXX 2012. március 21. 05:30
  „Tényleg ingyenes a parkolás a Rakparton??
  Van kismamabérlet?”
 • 33. Ferrer 2012. március 20. 23:11
  „30. CsImre
  Jól működő intézmény a házasság? Akkor miért végződik felük válással?

  A cikk címe amúgy ismét Hírcsárda-gyanús lett, a tartalma sajnos kevésbé.”
 • 32. Mignon 2012. március 20. 22:48
  „Most jut eszembe!
  Meghogy en csak a jobboldali politikusokat szapulom?

  Tegnap, a "Bankcenter"-es Delmagyar cikkben egyedül en vedtem meg
  Toroczkai urat, jogi ismereteimmel alatamasztva, hogy ö nem bünös!
  Majdnem mindenki csak szidta es gunyolta!
  De en!
  Segitettem neki, en, en egyedül nem törtem palcat felette!

  Ezt sem szabad elfelejtenetek!”
 • 31. tótkomlósi 2012. március 20. 22:22
  „Nem hiszem el, hogy ez ma a leg égetőbb probléma magyarországon!”
 • 30. CsImre 2012. március 20. 22:19
  „Ha már a védett madarakra ebadó nélkül tartott kutyákkal lehet vadászni, akkor már azt is el lehessen érni, hogy a melegek ne házasodhassanak. A házasság amúgyis egy jól működő intézmény, azért nincsenek válások, azért születik annyi gyerek, és nő föl boldog, teljes családban... szóval tényleg az pusztítaná el az országot, ha a melegek összeházasodhatnának.”
 • 29. Mignon 2012. március 20. 22:18
  „Nem veletlenül, a nyugati politikusok
  mitsem utalnak jobban egy sajtokonferencianal...

  :)))”
 • 28. partizánok 2012. március 20. 22:12
  „26. Mignon 2012.03.20. 21:59

  "Ha egy baloldali politikus tevedesböl, önhibajan kivül, veletlenül egy kis sületlenseget mond,
  addig egy jobboldali politikus össze handa-bandazik egy könyvtarra valot...!"

  Hát ez is egy (sajátos) fajtája a demokráciának.
  Még szerencse, hogy a pellengérezők mindig készenlétben állnak.
  :-)
  Mi lenne velünk nélkülük?”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bimbózik a magnólia

Bimbóznak a liliomfák a szegedi Széchenyi téren – a város főterén álló fák évtizedek óta látványosságnak számítanak tavasszal. Tovább olvasom