Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

KDNP: Tartsák be az ígéretüket a szocialisták!

A KDNP be akarja tartatni a szocialistákkal, amit a kampányban ígértek. Így a kereszténydemokraták 500 millió forintot javasolnak út- és járdarekonstrukcióra.
Olyan módosító indítványokat nyújtottunk be a költségvetéshez, amelyek Szeged érdekét és jövőjét szolgálják - hangzott el ma a KDNP sajtótájékoztatóján. Haág Zalán, a kereszténydemokraták szegedi közgyűlési frakciójának vezetője elöljáróban elmondta, nem igaz, hogy a városi cégvezetők kevesebbet kapnak majd a tervezett béremelés után, ahogy azt Szentgyörgyi Pál alpolgármester nyilatkozta, mint az előző ciklus igazgatói.

- Tavaly nem kaptak prémiumot a cégvezetők, hiszen még a prémium feladatokat sem sikerült kitűzni. Az új igazgatóknak, akik az alacsonyabb fizetésért vállalták a munkát, és még semmit sem bizonyítottak, 20-40 százalékkal akarja megemelni a bérét a baloldal. Így többen keresnek majd havi félmillió forintot. A városvezetés a piaci viszonyokra hivatkozik, ami szembe megy a korábbi kommunikációjával - hangsúlyozta Haág Zalán.

Hüvös László a módosító javaslatokat ismertetve elmondta, a választási kampányban azt mondták a szocialisták, hogy a korábbi cégvezetők pazarló gazdálkodást folytattak, évente mintegy 500 millió forint plusztámogatást kaptak. - Azt ígérte az MSZP, hogy a választások után megszünteti a pazarlást, és az így felszabaduló évi 500 millió forintot út- és járdarekonstrukcióra fordítja. Ehhez képest csak 200 millió forint szerepel ilyen címen a költségvetésben - hangsúlyozta Hüvös, hozzátéve, hogy a KDNP 500 millió forintot javasol út- és járdafejlesztésekre.

Játszótér felújításokra és fejlesztésekre 50, a közterületek rekonstrukciójára 30, munkahelyteremtésre pedig a költségvetésben szereplő 50 millió helyett 100 millió forintot javasol a KDNP. - Nem vitatjuk a városvezetés által beterjesztett 400 milliós segélyezési alapot, de úgy gondoljuk, mindenkinek jobb, ha nem segélyből, hanem bérből és fizetésből él meg - magyarázta a politikus. A kereszténydemokraták a 8 milliós kulturális alapot 10 millióra, a 4 milliós idegenforgalmi alapot pedig 6 millió forintra emelnék. Úgy - tette hozzá Haág Zalán -, hogy elfogadják a szőregi rózsafesztivál 6 milliós városi támogatását, miközben szerinte a korábbi ciklusban rendszeresen sápitozott a baloldal, hogy sok milliót költenek a rendezvényre.

A frakcióvezető közölte, kikerült a költségvetésből az egyházi célú támogatási keret, amit több mint egy évtizedig az egyházak bevonásával osztottak szét épületfelújításokra és közösségi programokra. Erre 40 milliót javasol a KDNP. Tavaly 30 milliós volt a keret, de Haág elmondása szerint Botka László felfüggesztette a kifizetését. Elhangzott, a KDNP mintegy 400 millió forintot csoportosítana át a költségvetésben az általa javasolt célokra - a több mint 1,6 milliárd forintos fejlesztési tartalékból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangárt bérel a rendőrség a koszovói határsértőknek

A szerb rendőrség a napokban Palicson bezáratott egy hotelt, amelynek albán tulajdonosa migránsok… Tovább olvasom