Délmagyar logó

2016. 09. 29. csütörtök - Mihály 12°C | 24°C

Kedvencek temetője a panelokat ölelő kiserdőben

Ismeri Stephen King zseniális történetét a kisállat temetőről, ahol még a holtak is életre kelnek? Nos, Szegeden is van egy hely, ahová házi kedvenceket temetnek el - illegálisan.
1989-ben látott napvilágot Stephen King Állattemető című regényének megfilmesített változata. A halott háziállatok temetőjét egy ősi indián nyughely közelébe húzták fel, ami sötét titkokat rejt. A legenda szerint, aki az indián sírok közé földeli el szerettét, újra életet lehel a holttestbe, gonosz lélekkel felruházva a visszatérőt. A film erősen feszegeti az élet-halál kérdését és azt, hogy az elvesztés után hogyan lépjünk túl egy tragédián.
 
Kedvencek temetője a panelokat ölelő kiserdőben - GALÉRIA


Szegeden is van egy hely, ahol a gazdik könnyen megválhatnak szeretett kisállatuktól. Néhány évvel ezelőtt már mi is beszámoltunk a szegedi kedvencek temetőjéről. A Felső Tisza-part lakói az indián sírok hiányában a panelok tövében található kiserdőt választották háziállataik végső nyughelyének. Kezdetben még 30-40 kisállat tetemét is fel lehetett fedezni, a keresztek, koszorúk és fotók által, mára azonban a helyzet megváltozott.

A kiserdőt teleszemetelték és a legtöbb sírt megrongálták. A többnyire gyermekek kezei által készített kis keresztek szanaszét hevernek a földön, a sírokra már senki sem visz friss virágot, vagy koszorút. Azonban a nevek és évszámok még így is kiolvashatóak, helyenként elégett mécseseket is találni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drakula első tánca a Hungiban, az utolsó a Dóm téren lesz

Drakula első tánca a Hungiban, az utolsó a Dóm téren lesz
Fergeteges Drakula-partival várják jövő szerdán a Hungiban azokat, akik jegyet váltottak a Szegedi Szabadtéri Játékok Drakula utolsó tánca című produkciójára. (X) Tovább olvasom