Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Kedvezményes agrárhitel

Csongrád megye - Megjelent az Agrár forgóeszköz hitelprogram részleteit tartalmazó közlemény a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján.
Március végén hagyta jóvá a kormány a tervezetet, s a napokban már igényelhető a pénzintézetek egy részénél a kedvezményes kamatozású agrár forgóeszköz hitel. A konstrukciót az MFB bocsátotta ki: a vele szerződő kereskedelmi bankokon keresztül folyósítja az érintetteknek.
A hitel célja, hogy forráshoz juttassa a termelőket az állattenyésztés versenyképességének javítása, a jó minőségű termékek előállítása érdekében. A halgazdálkodással foglalkozó vállalkozások, illetve a baromfi- és sertéságazatban tevékenykedő termeltetők vehetik fel, de hozzájuthatnak őstermelők, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok és szövetkezetek is.

A termelők és a tenyésztők 1–50 millió forint között, a termeltetők 250 millió forintig vehetik igénybe a kedvező kamatozású hitelt, önerő nem szükséges hozzá. A kamatról és a futamidőről a részletek a www. mfb.hu honlapon olvashatók.

A 15 milliárd forintos keretből 10 milliárdot az állattenyésztési ágazat szereplői igényelhetnek. A fennmaradó ötmilliárdos hitelforrás a növénytermesztésből, kertészetből élő gazdákra vár. Nem használható fel üzletrész, részvény vásárlására, forgóeszköznek minősülő hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok vagy tulajdoni részesedést jelentő befektetések finanszírozására. Nem vehet részt a hitelprogramban az olyan vállalkozás, amely csődbe ment, fel- vagy végelszámolás alatt áll, illetve lejárt adó-, vagy adók módjára behajtandó tartozása van. Az is kizáró ok, ha valaki neki felróható ok miatt nem teljesített korábbi támogatási szerződést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanok a Bécsi körúton

Bécsi körúton élő olvasónk jelezte: hajléktalanok jelentek meg a környéken néhány hete, a ház előtti padokon alszanak, ott végzik a dolgukat, sokszor zaklatják a lakókat. Tovább olvasom